Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen, 6 lise ve 4 ortaokulun katılımıyla gerçekleşen tiyatro gösterileri çarşamba günü seyirci ve jürinin beğenisine sunuldu. "Avazım Çıktığı Kadar Susuyorum" kısa temsil yarışmasının ödül törenine Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Çalışal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, kamu kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

FARKINA VARALIM

Engellilerin yaşadığı zorluklara farkındalık yaratmak ve gençleri daha duyarlı ve bilinçli kılmak için düzenlenen bu güzel projede emeği geçenlere çok teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan "Her zaman böyle güzel projelerin yanındayız. Öğrencilerimizin etkin öğrenme yollarını kendi gözlemleriyle ve oyunculuklarıyla sahnelemeleri, onların gelişimine ve farkındalık yaratmaya iyi bir örnektir" dedi.

EMPATİ KURALIM

Yoğun ilgiyle izlenen kısa temsil yarışmasının amacının, engellilerin yaşadıklarını anlayabilmek, empati kurabilmek, onların gerçek hayatta karşılaştıkları sorunları gençlerin gözünden görebilmektir diyen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Belediye olarak her zaman kültürel ve sosyal belediyeciliği ön planda tuttuk. Öğrencilerimize faydalı ve yararlı olmak adına atılacak olan hiçbir adımdan kaçınmadık. Bu projeye katılan lise ve ortaokullarımıza buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu projede, desteğiyle bizim yanımızda olan Karahisar Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anaokulu Müdürü Perihan Çetinel'e de çok teşekkür ediyorum" dedi.

GELECEĞİN MİMARLARINDAN ANLAMLI DERS

Bu uyum ve birlikteliğin meyvesini böyle güzel organizasyonlarda bir kez daha görüyoruz diyen Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, "Eğitim bizler için vazgeçilmezdir. Geleceğimizin mimarı gençlerimizin gözünden farkındalık yaratmaya yönelik olan
projelerde rol almaları onur vericidir. Gençlerimizin engelli bireyleri anlayabilmeleri, yorumlayabilmeleri ve bizlere göstermeleri "Engelli" bireylerimiz adına atılmış büyük bir adım olmakla beraber bizler içinde büyük bir derstir. Gençlerimiz kendi yazdıkları senaryolarla, kendi oyunculuklarını sergiledikleri gösteriler bizleri oldukça duygulandırdı" dedi.
Konuşmaların ardından kısa temsil yarışmasında ödül alan okullar ve öğrenciler, ödüllerini protokolün elinden aldı.

En İyi Oyun: Vakıf Orta Okulu

En İyi Senaryo: Ayşe Aşav (Altınova Orta Okulu)
En İyi Bayan Oyuncu: Ceylin Didin (Kemal Sarıkaya Orta Okulu)
En İyi Erkek Oyuncu; Mehmet Ali Görüken (Kemal Sarıkaya Orta Okulu) 

LİSELERDE;

En İyi Oyun: Tavas Anadolu İmam Hatip Lisesi
En İyi Senaryo: Cansel Balcı (Tavas Anadolu Lisesi)
En İyi Bayan Oyuncu: Merve Köylü (Özay Gönlüm Fen Lisesi)
En İyi Erkek Oyuncu; Yiğit Can Yılmaz (Zeybekler Anadolu Lisesi)