Düzenlenen programa çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Tavas İlçe Müftüsü Recep Balaban yaptı.
Yaz Kur'an kursları hakkında bilgi veren Recep Balaban yaptığı konuşmada, "Konuşmamın başında öncelikle programın düzenlenmesinde maddi manevi desteği olan Tavas Belediye Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı Yaz Kur'an Kurslarımıza teşvik etmek ve gelmeyen öğrencilerimizi Kur'an Kurslarımıza çekebilmek için İlçe Müftülüğü ve Diyanet olarak en önemli vazifelerimizden bir tanesi Kur'an Kurslarımızdır. Şu an 90 Camii ve Kur'an Kursumuzda 832 kız öğrencimiz, 870 erkek öğrencimiz olmak üzere toplam 1702 tane kursiyerimiz Kur'an eğitimi almaktadır. İnşallah çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i ve dini bilgileri bu kurslarımız sayesinde öğrenirler" dedi.
"Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve "Dini Bilgiler" kategorilerinde yapılan yarışmada dereceye giren 13 Kur'an Kursu öğrencisine bisiklet ve hediyelerini takdim eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol , "Ağaç yaşken eğilir atasözümüzden yola çıkarak çocuklarımızın eğitim, öğretim ve dini bilgilerini ne kadar sağlam temeller üzerine oturtabilirsek o kadar sağlıklı, kaliteli, saygılı bir toplum oluşturabiliriz. Bu toplumu oluşturduğumuzda da devletimiz, ülkemiz ve milletimiz güçlü olur. Dünya tarafından yön verilen değil, dünyaya yön veren bir ülke olabilmemiz için eğitim, öğretim ve dini bilgilerimizi en üst sevide tutmamız gerekiyor. Azminizden ve özverinizden dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Kategorisi dereceye giren kursiyerler:
Birincileri: Esma Uğur, Selman Özden;
İkincileri: Yunus Emre Tekkoyun, Gülnur Kasap;
Üçüncüleri: Ayşenur Barlin, Tayyip Erkan İpek, Mustafa Tahancıoğlu.

Dini Bilgiler Kategorisi dereceye giren kursiyerler:
Birincileri : Osman Eyice, Ayşen Pekenti;
İkincileri : Sude Göker, Salih Örz;
Üçüncüleri : Sedef Öksemen, Bünyamin Kökçü.