Tavas Belediyesi yaşanabilecek su baskınlarına karşı yağmurun logarlara hızlı bir şekilde akışını sağlamak için yağmursuyu ızgaraları Temizlik İşleri Müdürlüğünün oluşturduğu ekip tarafından temizleniyor. 

Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ekip arkadaşlarımız ile birlikte tüm alanlarda çalışmalara başladık. Şiddetli yağışlar sonrası vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ilçemizdeki mazgallarımızı temizleyerek vatandaşlarımızın tekrar hizmetine sunuyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mazgalların temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız, muhtemel yağışlardan kaynaklanabilecek tıkanıklıklar nedeniyle yaşanabilecek olası sel ve su taşkınlarına karşı erken önlem almaktır. Mazgalların temizliğini yapan ekiplerimiz aynı zaman da bozulan mazgallarında tamirini yapıyorlar. Bu temizleme çalışmaları yapılmaz ise tıkalı olan mazgallardan su akışı olmaz bu durumda su taşmalarına neden olur. Gerekli olan yerlerde temizleme çalışmalarına da devam edeceğiz” dedi. 

Öte yandan Başkan Akyol, vatandaşları temizlenen mazgalların yakınına çöp ve diğer malzemeleri bırakmamasını aksi halde olası yağmur yağışında bu malzemelerin mazgalları tekrar tıkayacağını söyledi.