Tavas Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe katılım yoğundu. Program başlamadan kalabalığa hitap eden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Peygamber Efendimizi anma programımızda bizleri yalnız bırakamadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Anlatmak, dinlemek ayrı şeyler ama onu yaşayabilmek apayrı bir şey. Allah bizi Peygamberimize layık ümmetlerden eylesin. Yaşantısıyla bütün dünyaya huzur, barış ve kardeşlik getiren insanların en hayırlısı, karanlıkları aydınlatan, hakikatin sadık emanetçisi, insanlığın yol göstericisi Hz. Peygamberimiz (SAV) sadece geçmişe değil geleceğe de ışık tutmuştur.

Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber Efendimiz, Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk ve güzel ahlak timsalidir. Yaratılmışların en hayırlısı, Hz. Peygamber Efendimiz (SAV) için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam O'na olsun" dedi.

Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Tavaslılarla buluşan  Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) in hayatından kesitler sunduğu söyleşisi ile gönüllere hitap etti. Hatipoğlu, "Bu güzel akşamda bu alanı doldurarak Peygamber Efendimiz'e olan sevginizi muhabbetinizi gösterdiniz. Ne mutlu bizlere ki insanımız O'nun hayatının anlatıldığı böyle programlara büyük ilgi gösteriyor. Allah hepinizden razı olsun. Bizler evvela bireyler olarak dinimizi öğrenerek yaşamak ve çevremize anlatmakla mükellefiz. Evlatlarınıza da Hz. Muhammed'i (sav) anlatın. Çünkü O'nu tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler" diye konuştu.
 

Mazlumun Hep Yanındayız

Suriye de vahşice öldürülen masum masum çocukların görüntülerinin bütün dünyanın utanması gereken görüntüler olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Türkiye geçmişte olduğu gibi şimdi de aynı tepkiyi ortaya koyarak mazlumların yanında oldu.
Herkesin, ağzından köpükler çıkan çocukların resimlerini büyütüp, her gün onlara bakması lazım. İnsanlığın bundan utanması gerekir. İslam Alemini bu hale getiren bütün dış güçlerin de bir muhasebe içine girmesi lazım. Hangi çocuk ölürse ölsün, Müslüman, Ateist, Yahudi, Deist, Hristiyan, kız, erkek fark etmez. Biz yine aynı tepkiyi gösterirdik. Çünkü bize göre çocuklar masumdur. Mazlumun, masumun dini ve ırkı sorgulanmaz" dedi.

Prof. Dr  Nihat Hatipoğlu ve vatandaşlar programın sonunda birlikte el açıp dua ettiler. Hatipoğlu "Programı düzenleyerek bizi sizlerle buluşturan kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Turhan Veli Akyol'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diyerek programını sonlandırırdı.
Etkinlikte vatandaşlara gül suyu, lokum ve çocuklara balon dağıtıldı.