Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi'nde yapılan törene İlçe Kaymakamı Dr. Osman Varol, İlçe Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende Tavas İlçe Fatih Projesi Koordinatörü Veysel Kırışan tarafından tablet bilgisayarının kullanımı ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Varol, "Dünyadaki gelişmelerle uyumlu ve entegre olabilmek için okullarımızda teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak zorundayız. FATİH projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlar öğretmenlerimize ve öğrencilerimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"KALKINMAMIZIN, GELİŞMEMİZİN YEGANE YOLU EĞİTİM"
Törende konuşma yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Fatih Projesi ile amaç eğitimde teknolojiyi yararlı kılmaktır. Kalkınmamızın, gelişmemizin yegane yolu eğitimdir. Öğrencilerimiz dağıtılan tablet bilgisayarlarla bilgiye anında ve daha hızlı şekilde ulaşacaklardır. Tablet bilgisayarlar öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere tabletleri tek tek takdim ettiler. Tablet dağıtımı sırasında öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Tören öğrencilerin tabletleri ile toplu olarak çekilen fotoğrafların ardından son buldu.
Tavas merkezde 310 öğrenci ve 42 öğretmene tablet bilgisayarlar verildi.