Mahallerin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Tavas Belediyesi, klasik parkların yerine fonksiyonel ve insanlara en güzel şekilde hizmet verecek çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri ve oturma banklarının kurulumunu gerçekleştirdi. Park bahçe ekipleri tarafından Yeni mahalle, Huzurkent sitesinde kurulumu yapılan çocuk oyun grubları çocukların yüzünü güldürdü.
Kurulan oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileler ise, banklarda oturarak günün yorgunluğunu atıyorlar.

"Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara ne kadar önem verir, onları ne kadar iyi eğitir, ne kadar donanımlı hale getirirsek geleceğimiz de o kadar teminat altında demektir. Çünkü uluslararası rekabette dünya devletleri arasındaki sıralamada yerimizi tayin edecek, daha ileriye noktaya taşıyacak olan çocuklarımız, gençlerimizdir" dedi.

Çocuklar için oyunun şart olduğunu belirten Akyol, "Oyun, çocuklara deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı sunduğundan iyileştirici bir özelliği vardır. Oyun oynamak çocuğun yaşamında insanlarla olan etkileşimlerini yeniden canlandırma fırsatı veren doğal bir fırsattır. Oyunda çocuğun duygusal alanda yaşadığı sorunlara odaklanılır ve iç dengesini kurmasına yardımcı olunur. Oyun çocukların yaşadıkları dünya hakkında öğrenmelerine, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine, sosyal beceriler geliştirmelerine yardımcı olur" dedi.