HABERDENİZLİ.COM

Tavas ilçesi Medet Mahallesinde gerçekleşen törene; Vali Hasan Karahan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy katıldı. 

Vali Hasan Karahan “Köy Gelişme Alanı” uygulaması arsa dağıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada; “Değerli Bakanım, Sayın Milletvekilim, Belediye Başkanım, Kaymakamlarım çok kıymetli Tavaslılar değerli hemşerilerimiz öncelikle bu sıcak ev sahipliğiniz için cömert ikramlarınız için teşekkür ediyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin. Hayırlı bir günde hayırlı bir iş için bir aradayız. Gerçekten bu sit alanlarında inşaat izni yapacak şekilde tapu alıp üzerlerine binayı yapabilmek çok zor. Çok şükür büyük gayretle ve ısrarla netice aldık ve bu önemli bir başlangıcı aştık. Arsaların tapusunu bugün teslim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda hep beraber ihaleleri yapılmış olan binaları da tamamlayıp tapuları ev olarak verip, emekli kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Bu güzellikleri hep birlikte yaşamak nasip olur inşallah. Dünyada mekânsız ahirette imansız olmaz. Allah ikisinden de bizi eksik koymasın. Hayırlı cumalar. Saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından hak sahibi kabul edilmiş 27 aileye tapuları, Vali Hasan Karahan ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Olayın Geçmişi 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2014 yılında Etüt programına alınarak 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında “Köy Gelişme Alanı” uygulamasına başlanarak, Medet Mahallesinin şu anki yerleşim yerinin tamamının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalması nedeniyle yeni yerleşim yeri oluşturularak. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Yer seçim çalışmaları, hali hazır harita yapımı, imar planı yapımı, parselasyon, hak sahipliği işlemleri de tamamlandı. Mahalli İskân Komisyonu Karaları İle Tavas Medet Mahallesi yeni yerleşim alanında toplam 37 parsel üretilmiş olup, 27 Aile Hak Sahibi Kabul Edilerek, Hak Sahipliği Komisyon Kararları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne iletilmiştir ve Hak Sahipliği Komisyon Kararları onaylandı.