Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'la birlikte tek tek esnafları dolaşan minikler ellerindeki broşürleri ve kendi hazırladıkları şişeleri vatandaşa verdiler.
Çevreyi ve doğayı önemseyen Tavas Belediyesi, geri dönüşümle ilgili birçok çalışmayı farklı alanlarda tüm hızıyla devam ettiriyor. Özellikle cam, plastik, kağıt, karton, metal ve kompozit gibi ambalaj atıklarının çöpe karışmadan ayrı olarak toplanması için ilçenin birçok noktasına geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Ayrıca, atık pillerin ve evsel atıkların toprağa, suya ve kanalizasyona ulaşmaması için bilgilendirme ve uygulama çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor.

Çevreye Verilen Önem İnsanlığa Verilen Önemdir

Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığını ifade eden Başkan Akyol, "Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için, tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevre bilincini geliştirmek hepimizin ahlaki ve insani görevidir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdir. Daha temiz, elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen ve toplumsal farkındalık oluşturabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle, dünya çevre gününü kutluyorum" dedi.

Atık Yağlar, Canlı türünü Yok Ediyor

Atık yağların birçok canlı türünü yok ettiğini ifade Başkan Akyol, "Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Denize, akarsuya ve göle dökülen ya da bir şekilde buraya ulaşan bitkisel atık yağlar, yaşayan canlı türlerine zarar veriyor. Atık yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen transferini önlüyor. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağların kanalizasyon sistemlerinin daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Minik öğrencilerimizin bu güzel duyarlılığı karşısında kendilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.