Kaymakamlık tarafından engelli vatandaşlarla empati yaparak onlara karşı anlayış duygusunu geliştirmek, ve toplumda engelli vatandaşlar ile engeli olmayanlar arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı artırmak, engelliler için farkındalık yaratmak, amaçlı yapılacak etkinliklerde, onlara çok daha fazlasını yapabileceklerini göstermek, sosyal hayata katılmalarına yardımcı olmak ve onlara yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla engelli çocuklara Tavas Kaymakamlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile "Engelleyen Olma Umut Ol" adlı proje ile bir araya geldi.
 
Engelli çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirerek diğer engelli bireylerle ortaklaşa çalışarak ortak bir ürün ortaya koyabilmelerini sağlamak ve engelli bireyin kendine olan güvenini sağladıktan sonra kişiyi ilgi duyacağı alanlara yönlendirmek için İlçemiz Kızılcabölük Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bünyesinde açılan Hacı Enver Paralı tarafından hizmete açılan Özel Eğitim Sınıfında gerçekleştirilen projede engelli çocuklarımız proje kapsamında kendilerine tahsis edilen malzemeler ile galoş üretimi ve takı tasarımı yaparak özgün malzemeler üretti. Engelli çocuklarımızı işleri başında ziyaret eden Kaymakam Dr. Osman Varol çocuklarımızla yakından ilgilendi. Onlarla sohbet eden Varol, yaptıkları işler hakkında kendilerinden bilgi aldı. Ürettikleri ürünleri yakından inceledi ve onlara teşekkür etti.
 
Varol, "Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile insanlar arasında engelli bireylerle ilgili olumsuz tabuları ortadan kaldırmayı ve engelli bireyin evde başkalarına bağımlı yaşamak yerine kendi başına bir şeyler yapabilmesini sağlamayı, engelli bireyin kendine olan güvenini temin etmeyi sağlamayı hedefledik ve engelli bireylerimizin sosyalleşmesine katkı sağlayarak insanlık görevini yerine getiren ve vicdanen huzur duyan vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz başka projeler için fikirler üretecek ve bu etkiyi farklı projelerde devam ettireceklerini inanıyorum" dedi.