Tavas Kale Beyağaç Yöresi Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği Başkanlığının 2012 Yılı Şubat Ayı Olağan Üstü Meclis Toplantısı Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda Gerçekleşti.
 
Yapılan Olağan Üstü Meclis Toplantısına Saat:12:00 de Kale - Muğla Yolu Üzerinde Bulunan Kardelen Resturanta Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımcanın Vermiş Olduğu Yemek İle Başlanıldı. Buradaki Yemeğe Başta Birlik Ve Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay Olmak Üzere Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Tavas Belediyesi Başkan Vekili Metin Kocabatmaz, Karaköy Belediye Başkan Vekili Erdoğan Sarıoğlan,Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Salih Sagınç, Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray, Solmaz Belediye Başkanı İbrahim Çiyim, Garipköy Belediye Başkanı Osman Cun, Kızılca Belediye Başkanı Ramazan Beket, Çağırgan Belediye Başkanı Muslu Soyuçok, Nikfer Belediye Başkanı Ali Yarangünü İle Meclis Üyeleri Katıldı. Aynı Zamanda Bundan Sonraki Birliğin Proje Müellifi Olan Duru Mühendislik Yetkilileri  Atilla Doğu Ve Ekın Güvendik Katıldı.
 
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca  Vermiş Olduğu Yemek Ten Sonra Katılımcılar Toplantının Yapılacak Olduğu Yer Olan Paü Kale Meslek Yüksek Okuluna Geçtiler. Burada Meslek Yüksek Okuluna Ziyaret Ettiler. Paü Kale Meslek Yüksek Okulu Müdürü   Meslek Yüksek Okulu Hakkında Kısa Bir Bilgi Verdi. Ve Katılımcılara Yüksekokuluna Gezdirdi.

Bu Gezintinin Ardından Katılımcılar Toplantı Salonuna Geçti.

Birlik Tüzüğünün 24. Maddesi (B) Gereği Üye Mahalli İdarelerin Bütçelerinin 2007 Ve 2012  Yıllara Ait  Pay Tahakkuklarının Birliğimize Üye Belediyelirinin  İller Bankası Paylarından Kesilmesi Hususu Oy Birliği İle Kabul Edildi.

Katı Atık Düzenli Depolama Ve Bertaraf Tesisi Proje Yer İnin  Kurumların Görüşleri Doğrultusunda Horasanlı Köyü Sapağında Alaman Boğazı Mevkiinde Bulunan Ve Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne Ait Olan 100 Dönümlük  2.Nolu Alternatif Sahanın Mçk.Kararının Uygun Olması Durumunda Proje Sahası Olarak Belirlenmesine Oy Birliği İle Kabulüne Karar Verildi.   Birlik Başkanı Mustafa Akçay Birlik Sorumluluk Sınırları İçerisinde Tabii Afet Koordinayon Merkez Ve Şubelerinin Oluşumu İle Arama Kurtarma Timlerinin Oluşturulması Hakkında  İl Afet Müdürlüğü Olmak Üzere Denizli Belediyesinden De Uzman Katılımcılar  Bu Hususun Önemini Belirtmişlerdi. Şimdi Biz Burada Bu Projemizin Startını Verip Vermeyeceğimiz Hususunda Karar Alacağız  Dedi  Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca   Bu Konu Çok Ama Çok Önemli. Çünkü Biz İnsnların Güvenliği, Huzuru Ve Mutluluğu İçin Gece Gündüz Demeden Çalışan Ve Kendileriniz İnsanlara Ve Görev Yaptığımız Yerlere Adayan Kişileriz. Zaten Allah Korusun Herhangi Bir Olumsuz Durumda Birbize Kenetleniyoruz. Bu Hususta Biz Belediye Olarak Bir Adet 4*4 Araç Aldık. Üzerine Şu Anda Ekipmanları Monte Ettiriyoruz. Bir Kaza Esnasında İhtiyaç Duyulabilecek Her Türlü Makine Ekipman Olacak. Ben Buradan Taahhüt Ediyorum. Her Zaman Emrinizdeyiz."Dedi. Daha Sonra Yapılan Oylama Neticesinde Tavas İlçesinde Tabii Afet Koordinasyon Merkezi İle Kale Ve Beyağaç İlçlerinde De Şubelerinin Oluşmu Ve Üye Belediyelerimizde Çalışan Personellerin Gönüllülük Esasına Göre Katılımı Neticesinde De Arama Kurtarma Timlerinin Oluşturulması Hususunda Oy Birliği İle Kabul Edildi. Birlik Başkanı Arama Kurtarma Timleri İse İlgi Yönetmelik Gereği  1 Tim En Az (10 -12 Kişi) 5 Tim Oluşturulması Ve Bunların Eğitimlerinin İse İl Afet Müdürlüğü Ve Lisanlı Kuruluşlar İle Sağlanması Katılımcıların Sertifikasyon Programına Tabi Tutulması  Bu Proje Ye Vatandaşlarında Katılabileceğini Belirtti. Toplantı Sonunda Belediye Başkanı İsmail Yarımca Katılımcılara Birer Adet Yatan Bıçağı Hediye Etti.