Haberdenizli.com

Milli mücadele yıllarının en önemli kahramanı Aydın'ın Umurlu Köşk kazaları ve Serçe Köyü'nün kurtuluşunda 50 civarında kızanıyla (askerle) düşmanı püskürtmeyi başaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüsüne mazhar olan Köpekçi Nuri Efe Parkı ve Heykeli açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Tavas için önem arz eden değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bugün Tavas için çok önem arz eden bir gün. Zeybek denince akla Tavas yarenler şehri gelir.  Şehrimizin kapısı diyebileceğimiz alanda kısa süre içinde mezbelelik bir alanı güzelleştirerek Tavas'ımıza kazandırdık. Düşman postalını bölgemize sokmayarak 1. Dünya Savaşı sırasında büyük başarı sağlayan Köpekçi Nuri Efe heykelini de dikerek zeybekler diyarı Tavasımızla özleştirdik. Milli Mücadale kahramanımız Köpekçi Nuri Efe'nin aziz hatırasına bir değer katabilmenin onurunu yaşıyoruz. Kaidesiyle birlikte 6.5 metreyi bulan ve yolu Tavas'tan geçecek olan herkesin göreceği bu harika eserimizi, ülkemizin en önemli heykeltraşalrından biri olan Prof. Dr. Tankut Öktem'in kızı Pınar Hanım'ın ve öğrencilerinin Tankut Öktem Heykel Atölyesi'nde yaptırdık. Yapımı aylarca süren bu muhteşem sanat eseri için değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tavas Kahramanını Unutmadı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "İlçeleri, şehirleri değer katan yaşanmışlıklar, tarihler ve insanlar o şehrin özünü oluşturur. İleriye emin adımlarla hızlı bir şekilde gitmeyi planlıyorsak özümüzden kopmadan, değerlerimizi de gelecek nesillere aktararak bunu gerçekleştirebiliriz. Bu güzel eseri ve parkı Tavas'ımıza kazandıran Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol kardeşime çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Tavas alt yapısını üst yapısını en modern şekilde tamamlamış, şehri markalaştırma konusunda emin adımlarla ilerleyen bir ilçemiz. Tavas milli mücadele döneminde ne kadar çok fedakarlık yapmış buna bugün bir kez daha şahit oluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili  Av. Cahit Özkan, "Tavas'ımızın geçmişte yaşamış pek çok büyüğü var, kahramanı var. Bugün burada istikbalimizin ve istiklalimizin güvencesi olan milli mücadele yıllarında çok büyük emekleri olan bir kahramanımızın adıyla özleşen parkımızın ve heykelimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tavas Belediye Başkanımıza ve ekibine bu güzel eseri Tavas'a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum"
dedi.

Tavas Kahramanını Unutmadı

Denizli Valisi Hasan Karahan, "Geçmişimizde bu millete canıyla, kanıyla hizmet edip bu topraklara düşman ayağı değdirtmeyen yiğitlerimizi, büyüklerimizin hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz onlardan güç alıyoruz. Geleceğe onlarla ümitle bakıyoruz. Bu millete bu zamana kadar düşman eli değmedi bundan sonrada değmeyecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Program heykel açılışı ve ikramlarla son buldu.

Tavas Belediye Başkan'ı Turhan Veli Akyol, "Köpekçi Nuri Efe Heykel ve Park açılışlarımızda teşrifleriyle bizleri onurlandıran; Denizli Vali Hasan Karahan'a, AK Parti Grup Başkan Vekili Av.Cahit Özkan'a, AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörlerinden, Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi Kurtcan Çelebi'ye, Milletvekili Nilgün Ök'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'e, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu'ya, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk'e, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili'ye AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil Turan'a, AK Parti İlçe Başkan Vekili Hasan Hüseyin Büyüktarakçı'ya ve İlçe Yönetimine, Milliyetçi Haraket Partisi İl Başkanı Cafer Birtük ve ilçe yönetimine, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'na, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'na, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk'e, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'a, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay'a, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç'a, Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen'e, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı'ya, Meclis Üyelerine, Muhtarlara, Meslek Odalarına, Kurum Müdürlerine, Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm hemşehrilere, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Tavas Kahramanını Unutmadı