Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol,  Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp,  Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Türkeli, KOSGEB Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, GEKA İl Sorumlusu İrfan Sezgin, Tavas Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp moderatörlüğünde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bugün burada Denizli'de yatırımcılarımıza hibe ve bilgi desteği sağlayan beş önemli kurumu bir araya getirmenin sevincini yaşıyoruz. Öncelikle TKDK, KOSGEB, GEKA, BİLİM ve SANAYİ, TARIM ve HAYVANCILIK kurumlarımızın tüm müdürlerine katılım ve desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Paydaşlarımızla birlikte, üretimde verimliliğin artırılması ve girişimciliğin desteklenmesine yönelik devlet destekleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizle konunun asıl paydaşlarını bir araya getirdik. Çünkü dünya durmadan gelişen ve büyüyen bilgi ve üretimle ilerliyor, dönüşüyor.

Bu toplantının gerçekleşme amacı da paydaşlarımızla fikir alışverişi yaparak üreticimize nasıl faydalı olabiliriz. Dünyaya nasıl entegre olabiliriz? Gelişmelere nasıl ayak uydurabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Belediye olarak girişimcilik kurslarıyla vatandaşlarımıza destek oluyor, onların daha bilinçli bir şekilde iş hayatına atılmaları konusunda gerekli donanıma sahip olmalarını sağlıyoruz. "Yatırımcı Dostu Tavas" projemizle yatırımcılara çağrıda bulunduk. Çağrımız üzerine yatırımcı bir kardeşimiz bölgemize gelerek 120 büyük baş hayvan tesisi kurdu. Türkiye'de sayılı olan robotik sağım sistemiyle bir ilke imza attı.
Bölgemiz tarıma bakan yönüyle, hayvancılığa bakan yönüyle zengin bir yapıya sahip olduğu için bu tür toplantıların gerekli olduğunu düşünerek ilgili birimlerimizle vatandaşlarımızı buluşturduk. Toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Toplantı katılımcıların bilgilendirme konuşmalarından sonra soru-cevap şeklinde son buldu.