Denizli Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bu yıl ilçede 297 branşta 7 bin 500 kursiyere eğitim vererek, sertifika sahibi yaptı.
Kursların tamamlanması nedeniyle ilçede karma sergi açıldı. Açılışa, kursiyerlerin yanı sıra ilçe protokolü ile davetliler de katıldı. Törende konuşan Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen, ilçede kursa katılan sayısının bir çok ilçe nüfusundan daha fazla olduğunu belirterek, talebin geldiği her dalda kursun açıldığını söyledi.
Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şükrü Takım ise özelikle okuma yazma alanında bir kişinin bile talep etmesi halinde kurs açtıklarını, amaçlarının insanların tamamının okur yazar olması olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tandır da örgün eğitimin okullarda verildiğini ve herhangi bir sıkıntının olmadığını, ancak toplum olarak yaygın eğitime gerekli önemin verilmediğini söyledi.
Konuşmaların ardından, kursiyerler tarafından hazırlanan karma sergi ziyarete açıldı. Açılış kurdelesini Belediye Başkanı Mehmet Karabay kesti.