Özel sektörün yanı sıra kamu kurumlarının da büyük rağbet gösterdiği yenilenebilir enerji alanında Tavas Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı. 1 MW gücündeki güneş enerji projesi onaylanan Tavas Belediyesi, 2017 yılı içinde yatırımı hayata geçirecek. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “1 MW Güneş Enerji projesi Tavas halkına hayırlı olsun. Tavas için çalışmaya güzel projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Tavas Belediyesi’nin, Tavas’ın geleceği için planladığı yatırımlardan birisi olan Güneş Enerjisi’nin ilk adımını atmış bulunmaktayız. Tavas Belediyesi olarak güneş enerjisi ile hem bundan böyle elektrik faturası ödemeyecek hem de ürettiğimiz elektriği satarak belediyemize ciddi bir katma değer sağlayacağız.

Akyol, Biz her fırsatta çevreci bir Belediye olduğumuzu dile getiriyoruz. Yaptığımız işlerle bunu tescilliyoruz. Bütün enerjimizi doğadan karşılayabiliriz. Güneşten, rüzgardan, dalgalardan ve hatta gübreden dahi enerji üretebilecek bir ilme sahipken, bunları neden yapmayalım ki? Hem sınırsız hem ucuz hem de tamamen doğal bir enerjimiz olacak” dedi.
İklimsel verilerde Tavas’ın yenilenebilir enerjide Türkiye’nin en cazip bölgelerinin başında geldiğini kaydeden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Türkiye, enerji sektörünü derinlemesine şekillendirip Türkiye’yi bu alanda dünyadaki en cazip yatırım yerlerinden biri haline getirmiştir. Türk enerji sektörü, yatırımcı dostu düzenlemelerin uygulanması ve yüksek talep artışına endeksli olarak daha canlı ve rekabetçi bir hale gelmekte ve tüm enerji alt sektörlerindeki değer zinciri bileşenleri için giderek artan sayıda yatırımcının ilgisini çekmektedir.