Engellilere yönelik yapılan projelere her daim destek veren Tavas Belediyesi, işaret diliyle personele; işaret dili genel özellikleri, işaret ve beden dili ilişkisi, iletişim ve günlük konuşma dili, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim verecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Eğitimle, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak, bürokrasiye erişimlerini kolaylaştırmak istiyoruz. İşitme engelli vatandaşların istek ve sorunlarını hızlı ve verimli bir şekilde çözmek, Belediye ile ilgili konularda karşılıklı iletişim kurarak engellilerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak, engellilerin içinde bulunduğu psikolojiyi ve ifade etmek istedikleri durumu anlayabilecek düzeyde personel yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm personelimize gerekli tüm eğitimleri aldırarak daha etkin olmalarını sağlayacağız" dedi.
İşaret Dili Eğitmeni Sibel Yıldız, İşaret Dili Kursu ile kursa katılanların işaret dilini aktif bir şekilde kullanması ve işitme engellilerle iletişim kurabilmelerinin hedeflediğini belirtti.
İşaret Dili Kursunda başarılı olan kursiyerlere Türk İşaret Dili Kursunu bitirme sertifikası verilecek.