Belediye önünde gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 6 bin kişilik lokma hayrına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Hayra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Kaymakamı Osman Varol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Lokma hayrını vatandaşlara Tavas Kaymakamı Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol kendi elleriyle ikram ettiler.
Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Tüm İslam Alemi’nin mübarek Mevlid Kandilini kutluyorum. Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammed (SAV) dünya’ya teşriflerinin 1445.inci yıl dönümündeyiz. Peygamber Efendimizi salatuselam ile anıyoruz. İslam coğrafyası ve İslam âlemi için bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Kandiller bizler açısından son derece önemli bir dayanışmanın örneği, bu vesile ile insanlar bir araya geliyor ve değerlerimizi tekrar hatırlama fırsatı veriyor. Bunun için benim en büyük duam ve temennim yeryüzünde akmakta olan kan ve gözyaşının dinmesidir. Bugün burada lokma hayrımız var. Allah kabul etsin diyorum. Allah nice mübarek kandillere ulaşmayı bizlere nasip eylesin. Hep birlikte dirliğimizin, birlik ve beraberliğimizin her daim artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.