Mutlu KELİŞTİ / HABERDENİZLİ.COM

31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı adaylarının kıyasıya yarışmaya devam ediyor. Millet İttifakı Tavas Belediye Başkan Adayı Kadir Tatık haberdenizli.com'a açıklamalarda bulundu.

Güzel bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Millet İttifakı Tavas Belediye Başkan Adayı Kadir Tatık, gittikleri her mahallede iyi karşılandıklarını belirtti. Tatık, "Bütün mahallelerimizi tek tek gezdik. Bu süreçte yaklaşık 9 bin el sıkmışımdır. Sıktığım ellerin hiçbiri geri çevrilmedi. Mahallelerde oturan vatandaşlarımızı işim gereği zaten tanıyorum. Hepsiyle bir şekilde bir temasımız vardı. Bizi sokaklarda sıraya geçip davulla karşılayanlar oldu. 14 Şubat Sevgililer Gününde başladığımız bu yolculukta başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Seçim çalışmalarımızda Cumhur İttifakının adayı Hüseyin İnamlık hakkında olumsuz tek kelime etmediğini belirten Tatık, "Centilmenlik içinde bir seçim çalışması yürüttük. Rakibimiz tarafından da olumsuz bir şey duymadık. Sadece bizim broşürlerimizi toplattılar ona üzüldüm. Onun dışında problem yaşamadık." ifadesinde bulundu. 

'TAVAS'IN GENÇ NÜFUSU İLÇEYİ TERK ETTİ'

Millet İttifakı Tavas belediye Başkan Adayı kadir Tatık

Tavas'ın üreten bir kent olması için çalışacaklarını belirten Tatık, "İlçemizin nüfus giderek azalıyor. Tavas, 536 bin dekar tarım arazisi içine kurulmuş, 120 bin dekarı sulanıyor. Buna rağmen nüfus azalıyor. 2007 yılında 53 bin olan Tavas nüfusu 2018'de 43 bine düştü. Tavas'ın gençleri kenti terk etmiş. Yaş ortalaması 40'ın üzerinde 43 bin 800 nüfus var, 35 bin 616 seçmen var. Yapacağımız çalışmalarla gençlerin tekrar geri gelmesi için çalışacağız." dedi. 

BAĞ PAZARINA ORGANİK PAZAR VE KAHVALTI YERİ

Tavas'ın içinden Muğla, Antalya yolu tali de olsa Aydın yolu geçiyor, Bozdağ Kayak Merkezi var. Yılda 20 milyon insan buradan geçiyor. Yaptıkları tek şey pide ve kokareç yemek. Biz yapacağımız çalışmamızla, Tavas sınırlarına giren herkesin cep telefonlarına; 'Tavas'a hoşgeldiniz, Tavas'ta ne yenir, nereye gidilir' şeklinde bilgilendirme mesajları göndereceğiz. Bir kere Bağ Pazarı'nda organik tarım ürünlerinin satıldığı, insanların vakit geçirebilecekleri alt yapıyı hazırlayacağız." dedi. 

Profesyonel bir ekipten oluşacak, tarım danışmanlık ve ihracat birimi kuracaklarını belirten Tatık, "Bu ekiple çiftçimizin elinden tutacağız, üreteceği ürünü, satacağı pazara, bir sonraki yıl ne kadar üretmesi gerektiğine kadar AR-GE çalışmaları yapacağız. Ürünleri satın alan firmalarla önceden sözleşmeler yapacağız."

'TÜTÜN BAŞ FİYATI BELİRLENİRKEN MASADA OLACAĞIZ' 

Tavas, Kale ve Beyağaç'ta tütüncünün ürününü alan 7 tane büyük firma var. Bunların genel müdürleriyle, patronlarıyla, gerekirse yabancı patronlarıyla masaya oturacağız. Tavas'ta 87 bin dekar tütün üretiliyor. Beyağaç ve Kale'yi de içine alırsak Türkiye'deki tütünün yüzde 30'u bu bölgeden çıkıyor. Ben de bir köylü çocuğuyum, bizim köylümüz hakkını savunamaz, onların hakkını biz savunacağız. Tütünün baş fiyatı belirlenirken biz de çiftçimizi temsilen kurduğumuz birimle resmi olarak masada olacağız. Gerekirse karara itiraz edeceğiz." dedi.  

Millet İttifakı Tavas belediye Başkan Adayı kadir Tatık

KAVUN, SÜT VE LEBLEBİYE YATIRIM

Ebecik ve Sofular'daki kavun için için patent alacaklarını belirten Tatık, "Leblebiciliğin merkezi olan Kızılca için projeler hazırlayıp yol kenarında alışveriş yerleri planlıyoruz. Amacımız insanımızın ekonomik olarak iyileşmesi, sütleri direk alacağız. Süt konusunda bir birlik yok bunu sağlayacağız. İlerde hedefimiz süt entegre tesisi kurmak." dedi.

Kişilere ve olaylara takılmadığını fikirlere takıldığını ifade eden Tatık, "Bir baba eve ekmek getirdiğinde, 'alın size ekmek getirdim' diye başına kakar mı? Belediyenin de görevi vatandaş için yol, park, kaldırım yapmak onun gibi bir şey. Reklamını yapmanın anlamı yok. Bu belediye olarak senin görevin zaten." dedi.

'TAVAS'IN ÜRETTİĞİ KOT İÇİN OUTLET CENTER KURACAĞIZ'

Ekonomik olarak birlikte kalkınacaklarını belirten Tatık, "Sosyal alandaki ihtiyaçlar vatandaş ekonomik olarak kalkındığında cebe para girdiğinde zaten olur. Tavas'ta kot imalatı yapan firmalar var adam burda 1 TL'ye kot dikiyor. Biz buraya bir outlet center oluşturup, vatandaşın ürettiği ürünü güzel bir fiyata satmasını sağlayacağız." dedi.   

Son olarak hiç bir kötü alışkanlığının olmadığını belirten Tatık, "Tek derdim Tavas'a, insanlara faydalı olmak." dedi.