HABERDENİZLİ.COM

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite Üst Yönetimi ile birlikte, önceden hastane binası olarak hizmet veren ve daha sonra Tavas Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilen, Tavas SHMYO’nun kullanımına sunulacak olan binada yapılan yenileme çalışmalarını yerinde incelemek adına Tavas ilçesine ziyarette bulundu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan, Prof. Dr. Necip Atar ve PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu ile birlikte ilk olarak Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık’ı makamında ziyaret etti. Burada bir süre Başkan İnamlık ile görüşen Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan ve Üniversite Üst Yönetimi, daha sonra Tavas SHMYO tarafından eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılacak olan eski hastane binasında yapılan yenileme ve iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve beraberindekiler, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ve yetkililerden yapılan yenileme çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan: “Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli sağlık çalışanları yetiştirme gayretimize katkısı olacaktır”

Ziyareti ve yapılan çalışmaları değerlendiren Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına, eski hastane binasını Üniversitemize tahsis eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık beye ve belediye yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Pamukkale Üniversitesi sadece merkez yerleşkesinde değil ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarında da benzer fiziki imkânlarla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu imkânların sağlanması adına ilçelerdeki yerel yönetimlerle de sıkı işbirliği içindeyiz. Gerek şahsım gerekse Üniversitemizden ilgililer de ilçelerdeki kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer kamu kurumları ile sürekli sürekli irtibat halindedir. Tavas SHMYO binasının eğitim öğretime açılması ile sağlık alanında önemli çalışmalar yürüten Pamukkale Üniversitesi’nin ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli sağlık çalışanlarını yetiştirilmesine gayretine önemli katkılar sağlayacağı inancındayım. Binanın yenileme ve iyileştirme çalışmalarının yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan: “Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli sağlık çalışanları yetiştirme gayretimize katkısı olacaktır”

Başkan İnamlık: “Üniversitemiz İlçemize bilimsel, kültürel, ekonomik ve sosyal alanda büyük katkı sağlayacak.”

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın İlçe’ye yapmış oldukları ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Belediye olarak eğitime önem vermekteyiz ve bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle İlçemize kazandıracağımız Tavas Ticaret Odası Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz en kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Üniversitemiz İlçemize bilimsel, kültürel, ekonomik ve sosyal alanda büyük katkı sağlayacak. Eczane Hizmetleri bölümü açılan Üniversitemiz ilave programlarla yeni binasında en yakın zamanda eğitim faaliyetlerine başlayacak. Bu vesileyle Üniversitemizde incelemelerde bulunmak için ziyaretimize gelen Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Ahmet Kutluhan’a teşekkür ederim. Üniversitemizin İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplamda 4 bin 700 metre kare kapalı alana sahip olan PAÜ Tavas SHMYO binasında; 15 adet derslik, öğretim üyesi ve idari birimlerin kullanımına sunulmak üzere 16 oda, laboratuvar, konferans salonu, kütüphane, okuma salonu, kantin ve sosyal alanlar bulunmaktadır.