Tavas’ın çehresini değiştirmeye, alışagelmiş alışkanlıkları tamamen senkronize bir çalışmayla, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla hayata geçirmeyi kendisine ilke edinen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve ekibi, Tavas’ın sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kalkınmasını sağlayacak adımlar atmaya devam ediyor.

Tavas Belediyesi, Tavas Kaymakamlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansıyla ortaklaşa düzenlenen çalıştay da Tavas’ın sosyal, ekonomik ve kültürel bakımdan güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak, çıkan sonuçların Tavas’ın geleceği için nasıl fırsata dönüştürülebileceği ayrıca çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantı katılımcıların katkılarıyla 4 ana başlık altında ele alındı. Başlıklar Tarım ve Kırsal Kalkınma, Turizm ve Çevre, Sosyal Yaşam ve Sanayi Ticaret ve Enerji konularında ilçenin güçlü ve zayıf yönleri ele alınarak, çözüm önerileri toplantının sonunda ilgili kişiler tarafından katılımcılara sinevizyon gösterimiyle sunuldu.

Çalıştay samimi ve renkli konuşmalara da sahne oldu.

Belediye Başkanı adına konuşma yapan Başkan Vekili Ahmet Kurun, “Tavas Belediyesi, Tavas Kaymakamlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu Tavas’ımızın geleceğini daha iyi planlamak adına böyle güzel etkinlikte beraber olmaktan son derece mutluyum. Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol, bu toplantıya katılmayı çok arzu ediyordu. Fakat Başbakanımızın düzenlemiş olduğu Yerel Yönetimler Toplantısına katılmak üzere şu an Ankara’da bulunmaktadır. Sizlere onun selamını iletiyorum. Etkinliğimizin amacı güzel ilçemiz Tavas’ımızı ilgili tüm kamu kurumlarımızla, birim amirlerimizle ve GEKA uzmanlarımızla masaya yatırıp, ilçemizi nasıl daha iyi kalkındırabiliriz, amaçlarımız doğrultusunda bu güzel sinerjiyi kalkınma ve yükselme anlamında nasıl kullanabiliriz, bunların sorularını ve cevaplarını arayacağız” dedi.

Toplantıya, Tavas Belediye Başkanı adına Başkan Vekili Ahmet Kurun, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve Tavas’ın önde gelen sanayi, ekonomik, sosyal, tarım ve hayvancılık sektörlerinde ön plana çıkmış iş adamları katıldı.