Denizli'nin Tavas İlçesine bağlı Tekke Mahallesinde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Hüseyin Sertbaş , evinin duvarlarını ve bahçesini adeta tarihi müzeye çevirdi. Geçmiş Yıllarda Atalarımızın gündelik hayatta kullandıkları bugün ise antika olan yaklaşık yüz parça eserle evinde gelenekleri yaşatıyor.

Sadece kendisinin değil babasının ve dedesinin de eski antika eserler topladığını ve babasının topladığı antika eserlerin bir kısmının kendisinde olduğunu belirten Sertbaş, bu merakının babasından geldiğini belirterek şunları kaydetti: “İlk antika eser toplamaya çocuk yaşta başladım. Çünkü çocukluğum onların arasında geçti, onlarla büyüdüm.
Elimden geldiği kadar dedelerimizin ve büyüklerimizin kullandığı eşyaları araştırıp topladım. Topladıklarımı evimde biriktirmeye başladım. Ancak zaman içerisinde eve sığmaz oldu. Bende evin bahçesindeki iki odalı yeri düzenleyerek bir müze gibi yaptım. Antika eserleri burada sergiliyorum”
dedi.


Sertbaş; elinde unutulmaya yüz tutmuş eşyalar bulunan vatandaşlarımı ellerindeki eşyaları üç beş kuruş için hurdacılara vermek yerine Atalarımızın değerlerini ve tarihini yaşatmayı seçebilirler. Gelecek nesillere bu değerleri unutturmayalım. Bu eşyaların yıllar evvel nasıl kullanıldığını bilmesi gelecek nesiller acısından önemli. Hurdacıya satarken ekonomik değeri çok yüksek olmayacak ama burada manevi değeri artmış olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Tavas Barış Gazetesi