HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Tavas ilçesi Karahisar mahallesinde yaşanan olayda silahlar konuştu. İddialara göre; olay Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Karahisar Mahallesi’nde geçtiğimiz 24 Temmuz gecesi meydana geldi.

Aralarında geçmiş dönemde ticari ilişki bulunduğu iddia edilen Hasan Ali K. ile Mustafa T. ve Osman T. Daha sonra anlaşmazlık nedeni ile yollarını ayırdı. Bunun sonrasında aralarında husumet oluştuğu iddia edilen Mustafa T. Ve Osman T., arkadaş olan Bülent Ş. Abdullah K. ve Erol A. ile beraber Hasan Ali K.’yi tehdit ettiler. Hasan Ali K. bu tehditler üzerine resmi makamlara gerekli şikayetlerde bulundu.

Geçtiğimiz 24 Temmuz gecesi arkadaşları Kerim A. ve Muhammet Ş. ile birlikte mahallede bulunan kıraathanede olduğu sırada Hasan Ali K.’nin yanına gelen Bülent Ş. ile alkollü olduğu iddia edilen Abdullah K. arasında sözlğü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki taraf arasında çıkan kavgada Kerim A. yanında bulunan bıçakla Bülent Ş.’yi yaraladı.

KARAHİSAR MAHALLESİ SİLAH SESLERİ İLE YANKILANDI

Yaşanan kavganın ardından taraflar çevrede bulunanların araya girmesi ile olay yerinden uzaklaştırılırken Bülent Ş. ve arkadaşları tüfeklerle kıraahathaneye giderek kavga ettikleri Hasan Ali K. ile Kerim A.’yı bulmak istedi. Kıraathanede bulunan Hasan Ali K.’ye yanlarında getirdikleri pompalı tüfekle saldırdığı iddia edilen zanlılardan Bülent Ş. daha sonra olay yerinden kaçtı.

Çevrede bulunanların iddiasına göre; yaklaşık 10-15 el silah sesi duyulmasının ardından silahtan çıkan saçmalar ile yaralanan Hasan Ali K. kıraathaneye 15 metre mesafede bulunan evine doğru kaçmak isterken yere yığıldı. Araçta bulunan 2’si çocuk 4 zanlı, yerde yatan Hasan Ali K.’yi sokak ortasında darp ettiler. Olayı gören vatandaşların çağırdığı emniyet güçleri gelene kadar devam eden olaylar nedeni ile mahalle halkı korku dolu anlar yaşadı.

Olay yerine sevk edilen emniyet güçleri tarafından olaya karıştığı iddia edilen 2’si çocuk toplam 10 kişi gözaltına alındı. Yaralı olan Bülent Ş. ve Hasan Ali K. hastanede tedavi altına alınırken, Abdullah K., Kerim A. ve Erol B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2’si çocuk 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

“CAN GÜVENLİĞİM YOK”

Olay sonrası konuşan Hasan Ali K. “Uzun zamandır tehditler alıyordum. 24 Temmuz gecesi ise kabus gibi saatler yaşadım. Bana ve arkadaşlarıma saldıran kişilerle onları azmettirdiğini düşündüğüm 7 kişiden sadece 2’si tutuklu. Ancak canıma kasteden Bülent Ş. hala dışarıda. Tedavi gerekçesi ile tutuklanmayan şahıs, elini kolunu sallayarak geziyor. Mahkemenin iyileşen zanlıyı bir an önce tutuklamasını, ailemin ve benim can güvenliğimi sağlamasını istiyorum. O gece beni öldürmek isteyen şahıslar aileme de saldırdı. Ben günlerce hastanede yattım. Şimdi ise can güvenliğim olmadığı için sokağa bile çıkamıyorum” dedi.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Tavas Cumhuriyet Savcılığı, ilk mahkemenin ardından delillerin toplanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Aynahaber