Denizli'de görev yapan bir grup basın mensubu Basın İlan Kurumu Denizli İl Müdürlüğü'nün tertip ettiği ve gelenek haline getirdiği Cumartesi buluşmalarında Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabey'in konuğu oldu.

Tavas, Bağpazarı'ndaki taş yapıda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla başladı. Kahvaltı sonrası yapılan söyleşide Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, göreve geldikleri günden bu yana ilçede nelerin değiştiğini anlattı. Karabay, "Tavas halkımızın bizi seçtiği günden bu yana belediyemiz mali anlamda yükselişe geçti. Belediye binamız yenilendi. Yollarımız iç çekişmenin esiri olmadı, bilindiği gibi hükümet caddesi kaç sefer tek yön ve çift yön olarak değişti. Kaldırımlar eskisine göre çok daha modern hale geldi. Biz göreve geldiğimiz günden beri arkadaşlarımızla birlikte sorunları halletmeden takım elbise giymemeye karar verdik." dedi. Karabay, ilçenin şehircilik alanında ortaya koyduğu değişimi önce ve sonrası şeklinde fotoğraflarla anlattı.  

Tavas'ın 3 yıl öncesine kadar adeta koca bir köy görünümünde olduğunu, yapılan çalışmalar neticesinde artık sadece Denizli’nin değil bölgenin de en güzel ve modern ilçelerinden biri haline geldiğini belirten Karabay, asıl önemli olanın Tavas’ın kaybettiği yıllarını geri aldıklarını ve artık Tavas’ın geleceğinden daha umutlu olduklarını ifade etti.

Tavas Belediye Başkanı Karabay, Nikfer-Bozdağ Kayak Merkezi çalışmalarına da değinerek, bu projenin gerçekleştirilmesinin,  sadece Tavas’ın değil Denizli’nin de geleceği açısından çok önemli olduğunu; bu nedenle Valimiz Abdülkadir Demir ile Milletvekili Nihat Zeybekci’ye bu projenin gerçekleştirilmesi yönündeki çabalarından dolayı, bölgemiz insanları adına da müteşekkir olduklarını belirtti.

Daha sonra Denizlili basın mensupları Tavas'ta tura çıktılar. Tavas belediyesi tarafından restore edilen Kadın Sosyal ve Kültür Evi, yeniden düzenlenen Belediye önündeki Meydan, Tavas Meslek Yüksek Okulu, Hayvan Borsası inşaatı ile Sokak Hayvanları Bakım Evi- Polikliği’nde de incelemelerde bulundular.