Her yıl düzenli olarak merkez ve mahallerine kurulan iftar çadırları dolup taşıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar çadırında, yemek dağıtımının başına geçen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz.

Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtulmaktır. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına, bu güzel duyguların pekiştirilmesine vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinden bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor.
 

Öncelikle Rabbim hepimizin oruçlarını kabul etsin. Geleneksel olarak her yıl açılan iftar çadırımızda her gün sıcak yemek dağıtılacak. İftar çadırında görev yapan ve emekleriyle güzel yemekleri hazırlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ramazan boyunca kardeşlerimize servis etmenin, ikram etmenin mutluluğunu hamdolsun Rabbim bize gösterdi. Ayrıca iftar çadırlarımızı mahallelerimizde de kurarak bu güzel geleneği sürdüreceğiz. Ramazan ayı, Tavas'ta başka yaşanır. Ramazan Ayı'nın tüm İslam Alemi'ne ve insanlığa huzur ve sevgi getirmesi Allah'tan niyaz ederim. Bize destek veren tüm esnaf ve hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Tavas Belediyesi İftar YemeğiTavas Belediyesi İftar Yemeği-1