Otomatik sistemlerle ve bambus arıları kullanılarak hormonsuz olarak yetiştirilen salkım domatesler, hem yurtiçi hem de yurtdışına ihraç edilmeye başlandı.
Göreve geldiği ilk günden bu yana Tavas'ta tarımın önemini vurgulayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çiftçinin her daim yanında olmaya devam ediyor. Seracılığın Tavas'ta gelişmesi ve kaliteli ürün hasadının yapılması için ziraat mühendislerini ve pazarlama elemanlarını Tavas'a getirterek çeşitli seminerler düzenleyen Tavas Belediyesi, çalışmalarının meyvesini almaya başladı. Seralarda üretilen domateslerin yurtiçi ve yurtdışı ihracatıyla hem istihdam hem de bölge ekonomisine katkı sağlanıyor.

Hasadın ilk günü üreticilerin yanında olan Başkan Akyol, "Tüm üreticilerimize bereketli bol kazançlı bir hasat sezonu diliyorum. Arılı sistemle, kaliteli organik ve sağlıklı iyi tarım uygulamalarıyla tarlada yetiştirilen ürünlerden gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu bereketli topraklarda yetişen ürünler hem aroma hem de kalite bakımından gerçekten çok lezzetliler. Ürünlerimizden tüketin ömrünüze ömür katın" dedi.
Sera hasadına Başkan Akyol'un yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol ve Tavas Belediye Meclis Üyesi Ziraat Mühendisi Süleyman Tozlukoğlu da eşlik etti.
Mustafa Ceviz, Ramazan Aydınelli ve Murat Akdeniz'in seralarında başlayan hasatla ilgili olarak üreticiler, hasattan son derece memnun olduklarını belirttiler. Pazarlamada da sıkıntı olmazsa gayet verimli bir yılı geride bırakacaklarını ifade ettiler, desteklerinden dolayı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'a teşekkürlerini ilettiler.