Bakan Zeybekci’yi, Tavas Kaymakamı Osman Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin İnamlık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy, Askerlik Şubesi Başkanı Ütğm. Çağlar Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Çalışal, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile vatandaşlar karşıladı.

Burada partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Zeybekci, daha sonra Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve Tavas Garnizon Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu bayramlaşma etkinliğine katıldı. Bakan Zeybekci,  burada Kaymakamlık, Belediye, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları veçok sayıda vatandaşla bir araya geldi.

Tüm İslam Alemi’nin, mübarek Ramazan Bayramını tebrik eden Bakan Zeybekci önemli açıklamlarda bulundu. Zeybekci, “Rabbim sağlıklı sıhhatli nice bayramlara kavuştursun inşallah. Bu güzel Ramazan’ın, Ramazan Bayramının ve bu güzel günlerin yüzü suyu hürmetine, İslam Alemi’nde akan tüm gözyaşları ve akan kardeş kanları bir an önce dursun, zulümler bitsin.

Bugün biz Tavas İlçemizde vatandaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Bayramı vatandaşlarımızla beraber yaşayalım istedik.
Başbakanımızın, “Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır” sözüyle, tüm vatandaşlarımızın yollardaki seyahatlerinde tedbirli olmalarını temenni ediyorum.
Bu arada dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Sayın Başbakanımız, ekonomi ile ilgili yeni adımları ana hatlarıyla paylaştı. Gerek yatırım teşvikleri ile ilgili, gerek ihracat teşvikleri ile ilgili, gerekse Eximbank ve Kalkınma Bankası ile ilgili konuları Perşembe günkü Çin’deki G20 Ekonomi Bakanları Zirvesi Toplantısı dönüşünde, Sayın Başbakanımızın satır başları ile açıkladığı ekonomi ile ilgili yeni adımların detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız.

Çok önemli bir açıklamaydı. Yatırım teşviklerinde tarihi bir dönüm noktası yaşayacağız. Artık bölgesel teşviklerin iyileştirilerek devamının yanında, ülkemizin geleceği ile ilgili stratejik anlamdaki sektörlerde, stratejik bölgelerde teşvikler Sayın Başbakanımızın başkanlığında gereği kadar yani herhangi bir sınırlama olmaksızın, gereği neyse sonuna kadar teşvikler dönemine geçiyoruz. İhracat teşviklerinde, gerek sektörel uyum bazında, gerekse bölgesel olarak rekabet etmek istediğimiz bölgelerde, bu anlamda çok önemli teşvikler olacak.

Eximbank’ta gerek sigortalama kabiliyetlerini, gerekse Eximbank’ın kredilerinin 16 milyar dolardan 20-25-30 milyar dolar ki, 100 milyar doları inşallah telaffuz edeceğiz. Tabi ki Eximbank kredileri, % 100 teminat mektubu karşılığında veriliyor. Bu da piyasalarda gerek nakdi, gerek gayri nakdi firmaların kredi limitleri ile ilgili kısıtlamalar getiriyor. Bunu % 50 oranında rahatlatacağız. Yani oran olarak bu bütün sektörlere yansıyacak şekilde. KOBİ’lerin Eximbank kredilerinden yararlanması için, çok kısa sürede 2 milyar dolara kadar ulaşacak bir kredi garanti fonu ile ilgili bir kurulum gerçekleştirilecek.
Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, Suriyeli kardeşlerimizin Türk Vatandaşlığına geçişleri ile ilgili başvurularının olması halinde bununla ilgili kolaylıklar getireceğiz. Ama bunun arkasındaki asıl konu Türkiye’ye yatırım yapmak. Türkiye’ye gelip, kendi geleceğini Türkiye’de arayan, Türkiye’nin geleceğini ortak olmak isteyen kim gelirse gelsin onları gerek Turkuaz Kart, gerekse süresiz oturma izni, gerekse talepleri halinde Türk Vatandaşlığına geçmeleri ile ilgili önemli düzenlemelerdir. Yani gerektiğinde binlerce, onbinlerce insanı vatandaşlığa geçirebilmek gibi hamlelerin yanında, yatırımcı anlamında ve beyin göçünü Türkiye’ye sağlama anlamında  Bakanlar Kurulu kararlarıyla böyle önemli adımlar da atılacak. Yani her kim isterse vatandaşlığa alınacak anlamında değil, belirli kıstaslara göre değerlendirilecek. Dünyada terörle herhangi bir ilişkisi olmayan,  ahlaki anlamda Türk Vatandaşlığı kıstaslarını taşıyabilme özellikleri olan, her kim varsa onlarla böyle bir adım atmaya hazırız. Bu Türkiye’ye dinamizm kazandıracaktır. Türkiye büyük bir ülkedir. Bize katılmak isteyen, gelmek isteyen, kardeşlerimize kapımız açıktır” dedi.

Bu yıl ikinci defa uygulanan bayramlaşma etkinliği ile ilgili bir açıklama yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Sayın Bakanımız, bayramlaşma etkinliğimize teşrifleriyle bizleri onurlandırdı. Kendilerine saygılarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum.
Önceki bayramlarda her kurum kendi bünyesinde bir bayramlaşma etkinliği gerçekleştiriyordu. Bu yılda geçen yıl yaptığımız  konsept ile Kaymakamlığımız, Belediyemiz, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ve vatandaşlarımız ile hep beraber bayramlaştık, halleştik, hemhal olduk, musafahadabulunduk ve kucaklaştık. Kucaklaşmanın, bayramlaşmanın, kardeşliğin, dayanışmanın olduğu yerde husumet, düşmanlık, ayrılık ve ihtilaf olmaz.
Bu bayramlaşma zemininin hazırlanmasında katkı sağlayan Sayın Kaymakamımız Osman Varol’a, Garnizon Komutanımız Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy’a,Belediyemiz çalışanlarına, tüm Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bir kez daha Ülkemize, Denizli’mize, tüm Tavas’ımıza Ramazan Bayramı hayırlara vesile olsun diyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, yardımlaşmamızı ve dayanışmamızı bozmasın. Ağzımızın tadını arttırarak devam ettirsin.
Ülkemiz üzerinde ameliyat yapmak isteyen, hatta algı operasyonları ile farklı manipülasyon yapmak isteyen bir çok çevreler var. Özellikle bu terör örgütünün ve hain çevrelerin ülkemiz, memleketimiz, bayrağımız, ezanımız, mukeddesatımız üzerinde oynamak istediği oyunlara birlikteliğimiz, dayanışmamız ve kardeşliğimiz ile çok güzel cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.