Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 2025 yılına kadar 45 bin 400 olan Tavas nüfusunun 55 bini bulacağını söyledi. Akyol, çevreci bir belediyecilik anlayışlarının olduğunu, yaptıkları her çalışmada doğayı ve çevreyi gözeterek işe koyulduklarını ve bu şekilde çalışan tüm yatırımcılara sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.

Tavas hızlı bir değişim yaşıyor. Kent Ormanı bitmek üzere. Adliye binası ile Hükümet Konağı yapımı için ödenek çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü binası 3 ayda tamamlanacak. TOKİ, 224 konutun yapımını sürdürüyor. Arıtma tesisi inşaatı ve spor kompleksi inşaatı devam ediyor. Güneş enerjisi yatırımının temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Eski Tekel binamızın Kültür Merkezi’ne dönüşüm projesi şu an kredi aşamasında.

“EN BÜYÜK ÖNCÜMÜZ ve DESTEKÇİMİZ BAKANIMIZ ZEYBEKCİ”

Başkan Akyol, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’ın büyük destekleriyle kamu ve özel sektör yatırımlarının ilçede koordineli bir şekilde gittiğini söyledi, “Devlet ve millet ile barışık olan Tavas’ta başarılı çalışmalar yapıyoruz. Senkronize bir çalışma ortamı var. En büyük katkıyı da Bakan Nihat Zeybekci ile Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’dan alıyoruz. Yerel ve genel siyasette her zaman lider olan Tavas, hizmette de öncü ilçelerden biri. Tavas, değişim ve dönüşümü sürdürüyor” dedi.

YATIRIMIN CAZİBE MERKEZİ TAVAS

Akyol, “Tavas Ovasına ne ekersiniz karşılığını alırsınız. Tabii biz akıllı yatırımın peşindeyiz. Son yıllarda ceviz ve elma üretiminde ciddi artış söz konusu. Biz seracılık için bir hamle başlattık ve bu çağrılarımız müthiş bir karşılık buldu. Yatırımcılar bir bir Tavas’a geliyorlar. Tesislerde şu anda çalışacak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Tarım dışında hayvancılık sektöründe de başarılı yatırımlar yapılıyor. Bölgenin tam otomasyon sistemiyle yapılan 120 büyükbaş hayvan kapasiteli süt üretim tesisi Tavas’ta faaliyete geçti.

KIZILCA LEBLEBESİ HAK ETTİĞİ ÜNE KAVUŞACAK

Kızılca leblebisinin patentini aldık. 38 Kızılcalı leblebi üreticisi 87 bin metrekarelik alanda üretim yapacak. Üretilen leblebi ve ayçekirdeği ihraç edilecek. Böylece yıllarca leblebinin ana merkezi olmasına rağmen bir türlü ismini duyuramayan Denizlimize önemli bir katkıda bulunacağız. Tavas’ın toprağı verimli, suyu ve havası temiz. Bu topraklarda üretim artacak, yatırımlar gelmeye başladı ve göçü de önleyeceğiz. İki firma, bizim hatırımıza ilçemize 2 bornoz ve havlu dikim atölyesi açtı, 100 kişi çalışıyor” diye konuştu.

“BİZ ÇEVRECİYİZ, YATIRIMCI DA ÇEVRECİ OLACAK”

Akyol, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini, ancak çevre dostu Belediye olarak, çevreyi kirletmeyecek tesis yapımına öncülük yaptıklarını söyledi. Turan Veli Akyol, “Kimyasal atıkların olacağı bir tesisin yapılmasını Tavas’a istemiyoruz. Biz bu bereketli toprakları, temiz suları ve temiz toprağımızı korumak zorundayız. Belediyemiz nasıl çevreci ise, yatırımcımız da çevreci olacak” dedi.

TAVAS BELEDİYESİ YATIRIMCIYA TAM DESTEK VERİYOR
Tavas Belediye Başkanı Akyol, Başkan olduğu ilk günden itibaren Belediyede Proje Ofisi açtıklarını, uzman proje ekibi, daire müdürleri ve kendisinin yatırımcılara destek verdiğini söyleyerek şöyle devam etti: “ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu için ekibimiz bedelsiz proje hazırlıyor ve yatırımcıya bu hizmeti sunuyor. Yatırımcıya proje desteği, alt ve üst yapı desteğini verirken, yatırım yapacak arazi bulamayan yatırımcılara da arazi tahsisini hukuka bağlı kalarak yapıyoruz. İnsan kaynakları, finans kaynakları ve halkla ilişkiler konusunda güçlü bir yapımız var. 2017 yılı Tavas’ın yılı oldu, ancak önümüzdeki yıllar çok daha iyi olacak. Yatırımcılar gelmeye devam edecek biz de onları destekleyeceğiz. Tavas yakın gelecekte gıda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere bölgenin gıda üretim merkezi olacak.”


30 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ
Belediye Başkanı Turan Veli Akyol’un Tavas Bağlar mevkisindeki basın toplantısını çok sayıda basın mensubu takip etti. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görevli 30 kişi basın toplantısını takip ederken, bazı yatırımcılar da toplantıda hikayelerini anlattı.