Başkan Akyol mesajında, “Sayın Dr. Osman Varol ile yaklaşık 3 yıldır Tavasımızda hizmet ortaklığı yaptık. Bu süre zarfında kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. Hemen her konuda derin bilgisine başvurmada asla imtina etmedim. Sayın Vali, her zaman etrafına moral ve motivasyon sağlayan, personellerinin hayatın her alanında kendilerini geliştirmelerine ön ayak olan, nerede olursa olsun bulunduğu yerin sosyo-ekonomik yapısına göre projeler geliştiren, hızlı düşünüp pratik çözümlerle doğru kararlar alabilen lider bir kişi olarak, Tavasımıza çok büyük katkılar ve yenilikler kazandırdı. 
Kendisiyle görev yaptığımız süre boyunca Tavas’ta bugüne kadar görülmemiş bir seviyede kurumsal işbirliği sağladık. Bu işbirliği ve ortak hizmet anlayışı ile birlikte birçok güzel ve anlamlı projeye imza attık.
Sayın Vali’nin aramızdan ayrılışı bizleri her ne kadar üzse de ülkemize ve milletimize daha nice güzel işler kazandıracağı makamlara atanması bizleri oldukça mutlu etti. İlçemizde verdiği hizmetlerin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirini kazanarak Valiliğe atanmasıyla sonuçlanması bizlere ayrı bir gurur sağladı. 
Görev yaptığı süre boyunca Tavaslıların takdir ve sempatisini kazanan Sayın Valimizi Tavas’ın bir evladı olarak uğurlayacağız. Bu vesile ile son Valiler Kararnamesi ile Amasya Valisi olan Sayın Dr. Osman Varol’a yeni görevinde başarılar diliyor, Sayın Vali’yi bu göreve layık gören devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ülkemize ve Milletimize daha güzel hizmetler kazandıracağı makamlara dileğiyle…” dedi.