İlimizden sultaniye üzümün ardından anavatanı Şili olan ve yurdumuzda son yıllarda üretimi yapılmaya başlanan Süperior Seedles Üzümü ihraç edilmeye başladı. Vali Yavuz Erkmen, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında Pınarkent Beldesinde 80 dekarlık alanda üretim yapan üzüm üreticisini ziyaret ederek, üzüm bağında da incelemelerde bulundu.


            Ziyarete, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Pınarkent Belediye Başkanı Ali Taşdemir ile Tarım İl Müdürlüğü görevlileri katıldı.


 

            Vali Erkmen, Süperior cinsi üzüm yetiştirilen alanda çalışanlarla bir araya geldi. Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, bağda çalışanlarla bir süre sohbet ederek, çalışanlarla birlikte üzüm kestiler.


 

            Yetkililerden üretim hakkında bilgi alan Vali Erkmen daha sonra, Tarım İl Müdürlüğü denetiminde üretimi yapılarak hasadı gerçekleştirilen ve bu nedenle mavi bayrak almaya hak kazanan bağın sahibi Nejat Saldıraycan adına kardeşi Cafer Saldıraycan’a sertifika verdi. Bağda hasat edilecek üzümün yüzde 80’i ihraç edilecek.


 

            Vali Yavuz Erkmen, üreticiyi tebrik ederek, “Üreticimize destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizden ihracat yapılması çok önemli. Üzüm diyip geçmeyelim. İnsan yabancı bir ülkeye gidip de ister tarım ürünü ve ister sanayi ürünü olsun oralarda Türk malı ürünler görünce insan gurur duyuyor” dedi ve Denizli’de Üreticiler Birliğinin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.


 

            Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında İlimizde Merkez, Sarayköy, Honaz, Buldan ve Çal İlçelerinde yaklaşık 5 bin dekar alanda 104 üretici tarafından üretim yapılıyor. Tarım İl Müdürlüğünün denetim ve gözetiminde gerçekleştirilen bu üretim ile bağlarda hormon kullanımına izin verilmiyor ve ilaçlama da yine Tarım İl Müdürlüğünün denetimi ve gözetiminde yapılıyor. Üzüm hasat edilmeden önce İl Kontrol Laboratuarında önce analiz ediliyor ve temiz çıkarsa kesime izin veriliyor.