59 Ülkeye yardım götüren Kimse Yok Mu Derneği’nin Afrika halkına yardımları sürüyor. Kıtanın en fakir ülkelerinden Sudan'a el uzatan Tekmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Tekoğlu, Sudan’a ulaştırılmak üzere 6 milyon dolarlık kumaş bağışladı
Türk hayırseverler, fakirlikle mücadele eden Afrika halkını unutmuyor. Eğitim, sağlık, gıda yardımlarından sonra işadamları, kıta halkının giyim problemine de el uzattı. Uzun yıllardır tekstil işi ile uğraşan işadamı Tahsin Tekoğlu, Afrika'nın fakir ülkesi Sudan'a 6 milyon dolarlık 625 bin metre yünlü kumaş yardımında bulundu. Tekmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tekoğlu'nun bağışladığı kumaşlar bölgede bulunan Kimse Yok mu Derneği'nin projelerinde değerlendirilerek fakir halka dağıtılacak. Kumaşlarla yetim çocuklara elbise, yoksullara kıyafet ve battaniye dikilecek.
Kimse Yok Mu Sudan Temsilcisi Orhan Erdoğan, yardım kapsamında gönderilen kumaşlara gözleri gibi bakacaklarını belirterek, 1 santimetresini dahi ziyan etmemeye özen göstereceklerini söyledi. Derneğin şimdiye kadar Sudan'da yaptığı faaliyetlerle ilgili Tekoğlu'nu bilgilendiren Erdoğan, Sudanlı kadınların kumaş ihtiyaçlarının çok fazla olduğuna değinerek, "Sudanlı kadınların duaları kabul oldu" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Sudanlı Yetimlerin Yüzleri Gülecek
Orhan Erdoğan, Sudan'da kumaşların değerlendirilmesi için 4 ayrı proje hazırladıklarını belirtti. Erdoğan; "Belki 50-100 yerde makineleşmeye gideceğiz. Bunun için kurslar açacağız. Dikiş ve nakışın öğretileceği meslek edindirme kursları açacağız" diyen Erdoğan, üniversitelerde bulunan sanat okullarına da kumaş vereceklerini, kumaşların burada dikilmesinin ardından, ihtiyaç olan yerlere gönderileceğini söyledi. Yetimhanelerde yaşayan çocukların kıyafet eksikliğine de değinen Erdoğan, bu çocukların giyim ihtiyacının karşılanacağına ve yüzlerinin güleceğine vurgu yaptı.
İşadamı Tekoğlu, bundan sonraki hedefinin Afrika'da, Türkiye’de ve başka ülkelerde hem Peygamber Efendimiz (sas)'in annesi hem de eşinin adını taşıyan 'Emine Anne Okulları’ açmak olduğunu söylüyor.
Kimse Yok Mu Yatılı Türk Lisesi Projesi
Derneğin Sudan Temsilcisi Erdoğan, 200 bin dolar tutarında ve ekserisi yetimlerden oluşan 500 öğrenci kapasiteli "Kimse Yok Mu Yatılı Türk Lisesi" açma projelerinin de olduğunu kaydederek, bunun için de destek beklediklerini söyledi.
Ziyaretin sonunda, Sudan'dan gelen Sudan Niyala Üniversitesi Rektörü İbrahim Muhammed ve Sudanlı 5 üniversite öğrencisi ile birlikte Tekoğlu'na Sudan’a yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür ederek, kömür mürekkepliği ile üzerinde el yazması İhlas Suresi bulunan tahta levha hediye etti. 6 milyon dolar değerindeki kumaş yardımının, 8 yıldır faaliyet gösteren Kimse Yok Mu Derneği’ne bugüne kadar yapılmış en büyük yardım olduğu ifade edildi.

Denizli Şube olarak da Bugüne kadar 4500 DOLAR yardım yapılmıştır. Tarım ve hayvancılık alanında eğitim veriliyor. Denizliden Opr. Dr. Ferruh Bican’ın bizzat katılıp Sudan’da muayeneler yapıyor. Projeye yoğun ilgiler devam ediyor.