DEGİAD; Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin çatı kuruluşu GEN Türkiye ile DEGİAD ev sahipliğinde TÜSİAD, TÜRKONFED, Habitat Derneği ve KAGİDER ortaklığında Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda dünyadaki üçüncü merkez olan GEN Campus Denizli’nin açılışının da yapıldığı etkinlikte, iş ve girişimcilik dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. 

GEN Türkiye ile DEGİAD ev sahipliğinde TÜSİAD, TÜRKONFED, Habitat Derneği ve KAGİDER ortaklığında Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda GEN Campus Denizli’nin açılışının da yapıldığı Zirve’de; sivil toplum, girişimcilik ve dijital dönüşüm dünyasının önde gelen temsilcileri deneyimlerini katılımcılara aktardı.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ STK’LARI VE LİDER İSİMLERİ BULUŞTU  

Zirve’nin açılış konuşmalarını DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Global Entrepreneurship Network Başkanı Jonathan Ortmans ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır  yaptı. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, GEN Campus içerik ve programlarını aktardı. Girişimcilik Ekosistemine Artı Değer Katmak, Girişimcilik Ekosisteminde Uluslararası Yatırım Fırsatları, Girişimcilik Ekosisteminde Uluslararası Yatırım Fırsatları ve Girişimcilik Politikaları başlıklı 4 farklı oturumun gerçekleştiği Zirve’de; girişimcilik ekosisteminin hızlandırıcı ve destekleyici aktörleri masaya yatırıldı.

URHAN: “YENİ DÖNEMDE ODAĞIMIZA ‘GİRİŞİMCİLİK’ KONUSUNU ALDIK”

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan “Denizli Genç İş İnsanları Derneği olarak bu yönetim dönemimizde odağımıza ‘girişimcilik’ konusunu aldık. Girişimcilik ekosistemi üzerinde çalışırken yolumuz bu konuda dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir etkiye sahip olan GEN ile kesişti. Türkiye’deki ilk ve dünyadaki üçüncü GEN Campus’ü açmanın ve girişimcilik alanında çok önemli tecrübeye sahip Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizli’de yatırımcılarla ve girişimcilerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. GEN Campus’ün Denizli’de açılmasıyla birlikte; bölgedeki girişimlerin, tematik etkinlik ve programlardan faydalanmalarını sağlayacağız. Denizli Girişimcilik Zirvesi bu sürecin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Girişimcilerin ve yatırımcıların bölgemize olan ilgisini artırmak için GEN Türkiye ile ortak hareket edip, girişimcilere destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

AYDIN: “TÜRKİYE ve GLOBAL EKOSİSTEM ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, şunları söyledi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan mevcut ekonomik konjonktürde girişimcilik ekosistemindeki fırsatları ortaya koymak ve ekosistemi geliştirmek için global ekosistemlerle olan network, iletişim ve iş birliklerinin artırılmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bizler de GEN Türkiye olarak global girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem arasında köprü görevi üstlenirken, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini daha dinamik hale getirmeyi hedefliyor ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda GEN çatısı altında hayata geçen dünyadaki üçüncü girişimcilik ve inovasyon merkezi GEN Campus Denizli’nin idari yönetimi ve çatısı altında uygulanan programlarıyla dünyada model haline gelecek bir yapı olmasını bekliyoruz.” dedi.

startup-ekonominin-kalbi-degiad-hakan-urhan