Daha önce İzmir’de verilen sporcu lisansları, Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği 5 İlde verilmeye başlandı. Denizli’nin de içinde yer aldığı bu İller artık sporcu lisanslarını verebilecekler. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen törenle İlimizde 6 sporcuya lisansları verildi.

Denizli Atatürk Stadyumunda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş, Futbol İl Temsilcisi Metin Hüyük, sporcular ve aileleri katıldı.
 

            ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, bir ilk olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Denizlimiz 81 İl içinden örnek İl seçildi. İzmir’de yapılmakta olan lisans işlemlerimizi artık Denizli’de yapacağız. Türkiye genelinde 5 İlimizde Lisans işlemleri yapılacak. 3500 filiz lisans işlemleri İzmir’de yapılıyordu. Biz bu yıl bu rakamı 5000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl lisansları da bedelsiz yapacağız” dedi.
 

            Denizli Belediyespor Başkanı Tanju Beştaş da, 1991-1997 yıllarında ASKF’nin başkanlığını yaptığını, her geçen yıl federasyonun yüksek yerlere geldiğini, İzmir’de yapılan lisans işlemlerinin yıllar sonra artık Denizli’de yapılacak olmasının amatör spor kulüpleri için çok önemli bir avantaj olduğunu söyledi. 
 

            Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 30 yıldır Denizli’de futbolun içinde yer aldığını, Denizli’de 55 sahanın bulunduğunu bunlardan 28’inin çim saha olduğunu söyleyerek, lisans verilmesi işlemlerinin Denizli’de yapılacak olmasının sporcuları maddi açıdan büyük külfetlerden kurtardığını ve zaman kaybının önüne geçildiğini ifade ederek bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.
 

            Futbol İl Temsilcisi Metin Höyük ise, futbolcu lisansının Denizli’de verilmeye başlanmasının ardından futbol camiasına daha çok futbolcunun katılacağını söyledi.
 

            Vali Yavuz Erkmen ise, futbolcu lisanslarının Denizli’de verilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, “Her şeyin yerinde yapılması, yerinde karar alınması, bizi nasıl diğer alanlarda başarıya götürdü ise, sporda da başarıya ulaştıracaktır diye düşünüyorum. Buradan vize ve lisans için İzmir’e giderek getirdiği zorlukları hem maddi anlamda, hem zaman kaybı anlamında bundan sonra yaşamayacağımızı düşünüyorum. Bu futbolcu sayımızın artmasına da büyük katkı yapacaktır. Denizli’nin gerek amatörde olsun, gerekse profesyonelde olsun her zaman başarılı olmasını arzu ediyoruz. Sporda biliyoruz ki temel olan amatörlükte başarıdır. Eğer amatör ruh ile mücadele ediliyorsa, gelecek başarı çok daha önemlidir. Başarı da gelir. Amatör camianın içinde olan arkadaşlarımızın bu amatör ruhu kaybetmemeleri önemlidir” dedi. Vali Erkmen ayrıca, genç sporculara seslenerek, spor yapmanın yanı sıra derslerini de aksatmamaları konusunda uyarıda bulundu.
 

            Konuşmaların ardından Denizli’de ilk lisanslar sporculara Vali Yavuz Erkmen tarafından verildi. Törende 6 sporcu lisans aldı.