Her yaz döneminde olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları ile gençler bu yaz da sporla buluşuyor. Spor Genel Müdürlüğü’nün 79. kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2017 tarihinde yaz spor okulları açılışı Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşti.  

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Yaz Spor Okulları kurslarında çocukların rekabet içinde paylaşmayı, sorumluluk almayı ve takım ruhunu öğrendiklerini kaydetti. Çocukları için sporun önemini bilen ve onlara destek olan ailelere de teşekkür eden İbanoğlu, amaçlarının sporu hayatla bütünleştirip hayatın bir parçası haline getirerek sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.
 

ENGELLİLERDE SPOR YAPACAK
 

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar tamamlandı. Yaz Spor Okullarında farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. 

SPORCULAR GÖSTERİLERİNİ SERGİLEDİ
Konuşmaların ardından sporcular gösterilerini sundu. İlk olarak Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Sırasıyla Karate, Taekwondo ve Cimnastik takımlarının gösterileri salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı.