HABERDENİZLİ.COM

Her yaz döneminde olduğu gibi bu yıl da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları bu yıl da gençleri sporla buluşturdu. 3820 sporcu kurslara kayıt yaptırdı. Spor Genel Müdürlüğü’nün 80. kuruluş yıl dönümü olan 26 Haziran 2018 tarihinde gerekleşen açılış etkinlikleri bir başka anlam kazandı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan açılış töreninin ardından 9-11 Aralık tarihlerinde Bosna Hersek’te yapılan Balkan Karate Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Milli Sporcumuz Kerem Kaya, genç sporculara deneyimlerini anlattı. Daha sonra açılış konuşmasını  yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri spor yapmaya davet etti.

 AÇILIŞ RECEP YAZICIOĞLU’NDA YAPILDI
Spor Okulları kapsamında bu sene basketboldan karateye, eskrimden, taekwondoya kadar 21 farklı branşta kurslar verilecek. Tüm sporcuların bir arada olduğu açılış her sene olduğu gibi bu yıl da 29 Haziran tarihinde Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti. 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için henüz kayıt yaptırmayanlar geç kalmış değil. İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Yaz Spor Okullarına başvuracak sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden kayıtlarını yapabilirler.

 ENGELLİLER UNUTULMADI
Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar yapıldı. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda tecrübeli antrenörler görev alacak.

 HEMSBALL İLK KEZ YAZ SPOR OKULLARINDA
İl Müdürlüğünce her sene düzenlenen Yaz Spor Okulları bu yıl da yeniliklere devam ediyor. Türkiye’nin yeni sporlarından olan Milli Sporumuz Hemsball ilk kez Yaz Spor Okulları bünyesine girdi.  Psikomotor gelişimi, odaklanmayı ve koordinasyonu destekleyen,  stres ve obeziteye karşı etkili Hemsball’u çocuklar ve gençler çok sevdi.

YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLER ATATÜRK YÜZME HAVUZUNA
Yaz döneminin en çok ilgi gören branşı yüzmede kurslar başladı. Her yıl binlerce gencin yüzme deneyimi yaşadığı Atatürk Yüzme Havuzunda, üç dönem halinde verilecek kurslarda ilk dönemi kapsayan 18 Haziran-13 Temmuz tarihleri kontenjanları doldu. Olimpik standartlara sahip açık ve kapalı havuzlar ile çırpınma havuzundan oluşan komplekste, ikinci dönem 17 Temmuz–10 Ağustos tarihlerinde, üçüncü ve son dönem kurslar ise 14 Ağustos–31 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

İBANOĞLU: "SPOR SADECE KAZANMAK DEĞİLDİR"
Açılış konuşmasında söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporun sadece kazanmak ya da yarışmakdan ibaret olmadığını her şeyden önce sağlığın geldiğini söyledi. Ülkemizi başarıyla temsil eden Denizlili Milli sporcuların Yaz Spor Okullarına katılarak azim ve kararlılıkla bu günlere geldiklerini belirten İbanoğlu, Milli Karateci Kerem Kaya’nın da aynı yollardan geçtiğini söyledi.