Uşak'ın Eşme ilçesi sınırları içinde bulunan Kemer Dağı'ndan yamaç paraşütüyle deneme atlayışları yapıldı. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Uşak Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tufan Bican, yaklaşık 5 yıl önce kurulan kulüp bünyesindeki 6 sporcunun Kemer Dağı'ndan deneme atlayışında bulunduğunu belirtti. Kulüp olarak Uşak ve çevresinde uygun atlayış noktası bulamadıkları için daha önceleri, Kütahya, Manisa ve Denizli'ye gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Bican, “Kemer Dağı, hava, rüzgar ve iniş yönünden yamaç paraşütü atlayışı için çok uygun” dedi.
Mevcut 22 üyeleri olduğunu dile getiren Başkan Bican, talebin olması doğrultusunda verilecek eğitimler ile isteyenlerin bu sporu yapabileceğini ifade etti. İyi bir yamaç paraşütü takımının 2 bin 500 avro civarında olduğunu dile getiren Bican, “Önümüzdeki hafta içerisinde Eşme'ye tekrar gelerek, Eşme Kaymakamı ve Eşme Belediye Başkanı ile görüşerek atlayışlar için gerekli hızlanma pistinin yapımı için kendilerinden gerekli yardım ve izni talep edeceğiz. Kemer Dağı'nın gerek konumu, gerek ise uygun koşulları ile rağbet gören bir atlayış ve yarışma noktası olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Kemer Dağı'nın, Eşme Belediyesi Kemer Kent Toplu Konutlarına bakan yüzünden yapılan atlayışlar özellikle çocukların büyük ilgisini çekti.