Avrupa Bayanlar Ligi C grubunda mücadele eden Türkiye ikinci ayak müsabakalarının ilkinde Romanya’yı 3-0 yendi. Ligin ilk karşılaşmalarını Belarus ile Ankara’da oynayan ve her iki maçı da kazanan filenin sultanları Ordu’da karşılaştığı Romanya’yı rahat bir oyun sonrasında yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk setinde arka alandan iyi manşetler çıkarten milli takım, hücumlarda da tüm bölgelerden sayı buldu. Manşet problemi yaşayan Romanya karşısında ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı ise 16-8 önde tamamlayan ay - yıldızlı ekip seti ise 25-13 kazandı.

İkinci sette Romanya maça daha konsantre olan taraftı. Maça ortak olmaya çalışan konuk ekip, milli takımı yaptığı bloklar karşısında zorlanmasına rağmen blok autlarla sayılar buldu. 8-4 ve 16-12’lik teknik mola üstünlüğü sonrasında setin son bölümünde Romanya hücumlarda üst üste sayılar bulunca sete ortak oldu. Pasör Naz’ın başarılı hücum organizasyonları sonrasında ortadan Eda, köşelerden ise Polen ve Ergül ile sayılar bulan Türkiye seti ise 25-20 kazandı.
Taraftarının desteği ile üçüncü sete iyi başlayan ay - yıldızlı ekip, bu sette servisten sayılar buldu. Özellikle Eda Erdem’in servis sayıları milli takımın ilk teknik molayı 8- 6 önde tamamlamasını sağladı. Bloklarda sorun yaşayan Romanya, Eda-Esra-Polen üçlüsünü durdurmakta zorlandı. Setin ikici teknik molasını da 16-11 önde tamamlayan milli takım, setin son bölümlerini hatasız oynadı. Bu seti de 25- 19 kazanan Türkiye maçtan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

Salon: Ordu
Hakemler: Tiran Sihaino (İsrail), Ordhance Ambarkov (Makedonya)
Türkiye: Selime 6, Ergül 6, Polen 6, Esra 6, Eda 6, Naz 7, Gizem 6 (Libero), Güldeniz 6, Elif 7, Asuman 5, Ceren 5
Romanya: Sobo 4, Neaga 4, Nemtanu 4, Onyejekwe 4, Nuresan 4, Trica 4, Manu 4 (Libero), Albu 3, Miclea Grigoruta 3, Stanciv 3, Dimeny 3, Salaoru 3, Sabina 3
Setler: 25-13, 25-20, 25-19


CİHAN