Geçen sezon Kasımpaşa’dan Çal Belediyespor’a transfer olan Ümit Koz, yeni sezon öncesi kulübüyle bir senelik daha sözleşme imzalamıştı. Aynı futbolcu iddiaya göre  Kale Belediyespor’a giderek, “Ben Çal ile anlaşma yapmadım” dedi ve Kale ile anlaştı. 

Kale Belediyespor’un sözleşmeli futbolcuya imza attırdı iddiasıyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Tatar,  “Kale Belediyespor Ümit’in Çal’ın oyuncusu olmasına rağmen, amatör futbolcularla yapılan sözleşmesinin geçerli olmadığını bildiği için bu futbolcuya imza attırdı. Fair-play anlayışı, sporda etik kurallarını yerle bir eden Kale Belediyespor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da, ‘Başarı için her yol mübah’  anlayışını sürdürüyor.” İfadelerini kullandı. 

ÇAL ARTIK SUSMAYACAK

Çal Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Tatar, Türk futbolunun ister profesyonel olsun ister amatör bu zihniyetle başarılı olmasının mümkün olmadığını söyleyerek, “Toplum sporculardan örnek kişilikler olmasını bekler. Hatta kendisinin yerine getiremediği standartları arar.Dolayısıyla, sporcular etik, yani ahlaklı yaşamak ve hayatlarını buna göre düzenlemek zorundadırlar. Aksi takdirde, bir çok örnekte görebileceğiniz gibi emek hırsızı, yalancı, ahlaksız, sahtekar gibi etiketler alarak sporun karanlık sayfalarında kendilerine yer bulurlar. Ümit Koz’da bu karanlık sayfada kendine yer bulmuştur” dedi.

DÜRÜSTLÜKTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Adnan Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü; “Tüm insanlar tarafından beklenen şey, sporcuların dürüst insanlar olmalarıdır. Eğer bir insan iyi bir sporcu olmak istiyorsa, işe karakterinden başlamalıdır. Eğer bir kulüp insanlığa, topluma faydalı olamayacaksa biz orada yokuz. Çal’ın olduğu yerde önce fair-play, sonra etik kurallar sonra da saygı olur. Dürüstlükten taviz vermeyeceğiz. Ümit Koz, kadroya giremeyeceği korkusuyla Kale’ye gitti. Gidişi bizim için önemli değil. Önemli olan; Kale’nin bizim sözleşmeli oyuncumuzla anlaşması. Ümit’in de, ‘Ben Çal ile anlaşmadım’ diyerek yalan söylemesidir. Yazıklar olsun. Bu kafayla ne Denizli futbolu ne de Türk futbolu bir arpa boyu yol kat edemez. Şampiyonluk yolunda önümüze böyle çirkin davranışlarla engel çıkarmaya çalışanları ahlaklı duruşumuzla, onurlu yürüyüşümüzle mağlup edeceğiz.”