Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Athletic Bilbao’a 0-0 berabere kalarak zorlu deplasmandan avantajlı bir skorla döndü. İspanya’ya Zokora ve Adrian gibi önemli eksiklerle giden Karadeniz ekibi, Burak’ın karşılaşmanın başında kırmızı kartla oyun dışında kalmasından dolayı maçı 10 kişi tamamlamasına rağmen güçlü rakibine boyun eğmedi. Bordo-mavili futbolcuların olağanüstü mücadeleleri de ikinci maç öncesi camiayı umutlandırdı. Trabzonsporlu futbolcular, yine önemli isimlerden yoksun çıkacakları 25 Ağustos’ta İstanbul Türk Telekom Arena Stadı’ndaki rövanş maçında turu geçeceklerine inanıyor.

RÖVANŞTA DA EKSİK ÇOK
Athletic Bilbao ile İspanya’da oynanan ilk maça cezalı Zokora ve Adrian ile sakatlıkları devam eden Piotr Brozek ve Tayfun Cora gibi isimlerden yoksun çıkan Trabzonspor’da, ikinci maç öncesi Burak Yılmaz ve Colman’ın da cezalı duruma düşmesi ise moralleri bozdu. Zorlu rövanş maçı öncesi Zokora’nın cezasının bitmesi tek teselli oldu, ancak Adrian, Burak ve Colman 25 Ağustos’taki rövanş maçında takımdaki yerlerini alamayacak. Zorlu maçta bu oyuncuların olmayışı ise Trabzonspor’u orta saha ve forvet hattında bir hayli zor durumda bırakacak gibi görünüyor.
Hafta oyunca yapılacak antrenmanlarda alternatif isimler üzerine yoğunlaşması beklenen teknik direktör Şenol güneş’in, bu üç as oyuncunun yerini kimlerle dolduracağı ise merak ediliyor.
Bordo-mavili takımın yardımcı antrenörümüz Ünal Karaman, 10 kişi mücadele ettikleri maçta deplasmandan alınan 0-0’lık sonucun iyi olduğunu, ancak ikinci maç öncesinde de zor bir sonuç olduğuna dikkat çekti.
Futbolcularının maça çok iyi konsantre olduklarını ve eksik kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini anlatan Karaman, “Uzatmalarla birlikte 96 dakika bir maç oldu. Eksik kalmanın sıkıntılarını yaşadık. Özellikle hücumda sıkıntılar oldu. Sahada bütün oyuncular son derece konsantre oynayıp iyi mücadele ettiler. Takım ve ülkelerini iyi şekilde temsil ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum." dedi.
Maçta nadir pozisyonlar yakaladıklarını ifade eden Karaman, "Ama bunlar sonuç üretebilecek pozisyonlardı. Değerlendirebilsek bizim için çok iyi olurdu. Başaramadık olmadı, inşallah o golü Türkiye'de atacağız." diye konuştu.
Kırmızı kart gören Burak'ın pozisyonuna ilişkin olarak ise Karaman, şunları söyledi: "Pozisyon öncesinde hakemi eleştirmek bana düşmez. Yorumcular değerlendirmeyi yapacaktır. Dış sahada oynuyorsanız daha dikkatli olmalısınız. İlk pozisyonda Burak'a faul yapıldı, canı acımıştır. Sonrakini görmedim, rakibinin faulünü gördüm. Eğer bir eylem yapan varsa ilk yapan bizim oyuncumuz değildi."
Karaman, dış sahada 10 kişi oynanan müsabakada 0-0'ın iyi bir sonuç olduğunu ama bu sonucun ikinci maç öncesi de zor bir sonuç olduğunu kaydetti.
Takım kaptanı Tolga Zengin de, ilk dakikalarda Burak’ın kırmızı kart görmesiyle eksik kalmalarının oyun düzenlerini bozduğunu ifade etti.
Buna rağmen iyi mücadele ettiklerini anlatan başarılı kaleci, “Arkadaşlarımız elinden geldiği kadar iyi defans yaptı. Az da olsa yakaladığımız fol pozisyonları vardı ama değerlendiremedik. Değerlendirsek daha iyi olurdu. Böyle bir durumda oradan 0-0 ile dönmek iyi. İstanbul’daki rövanşta turu geçmek için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.




CİHAN