Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Soisbault/Reina Cup Eleme Turu Denizli’de başladı. Turnuva öncesi bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Demir, geleceğin tenisçilerinin Denizli’de hazırlandığını söyledi.
   
     Pamukkale Tenis Kulübü’nde başlayan turnuva öncesi düzenlenen açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Pamukkale Tenis Kulübü Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu ve sporcular katıldı.

     Turnuva öncesi bir konuşma yapan Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'de uluslararası birçok şampiyonanın düzenlendiğini, bu tür turnuvaların tanıtıma büyük katkı sağladığını belirterek, organizasyonun Denizli’de yapılmasına destek verenlere teşekkür etti. Denizli’nin her noktasında tenis kortları bulunduğa dikkat çeken Vali Demir, geleceğin tenisçilerinin Denizli’de hazırlandığını kaydetti. Tenise verdiği destek ile bu sporu Denizlililere sevdiren Forum Çamlık ve Pamukkale Tenis Kulübünün 2012 yılında iki önemli turnuvadan biri olan Türkiye Tenis Federasyonu 8. Senyör Klasman Turnuvasını 19 Temmuz’da Forum Çamlık sponsorluğunda Pamukkale Tenis Kulübü’nde gerçekleştirdiğini hatırlatan Vali Demir, ikinci turnuva olan 2012 Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Soisbault/ Reina Cup eleme turunun da Forum Çamlık ve Pamukkale Tenis Kulübü destekleriyle, 1-3 Ağustos tarihleri arasında Pamukkale Tenis Kulübü’nde gerçekleşiyor olmasının önemine değinerek tüm sporseverleri turnuvayı izlemeye davet etti. Vali Demir ayrıca, turnuvaya destek olan firmalara plaket verirken, sporculara da hediyeler verdi.

     Türkiye, Yunanistan, Ukrayna, Rusya ve İspanya takımlarının mücadele edeceği ve 3 gün sürecek olan turnuvada, Türkiye’yi Başak Eraydın, Seda Arantekin, Sultan Gönen ve İpek Birol temsil ediyor. 3 gün sürecek turnuva boyunca sporcular, 2 çiftler  ve 1 tekler maçlarını oynayacaklar. İlk 2 takım arasına giren takımların 6-8 Ağustosta Fransa'da yapılacak final maçlarına katılacağı belirtildi.