PTT 1. lig'de Tekden Denizlispor ve Tavşanlı Linyitspor arasında oynanan her iki maçın ardından da iki Denizlispor taraftarının öldürülmesi dikkatlerden kaçmadı.
PTT 1. Lig’de mücadele eden Tekden Denizlispor ile Tavşanlı Linyitspor arasında bu sezon oynanan maçlardan sonra gelişen olaylar dikkat çekiyor. Ligin ilk yarısında Tavşanlı’da oynanan maçın ardından Denizli’de, Denizlispor’un iki taraftar grubu 57 Gençlik ve Yeşil Cephe arasında kavga yaşanmıştı. Yaşanan kavga büyümesiyle silahlar kullanılmış ve Yeşil Cephe taraftar grubu lideri Fatih Eroğlu vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından 57 Gençlik taraftar grubu lideri İ.S. başta olmak üzere çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Bu yüzden Denizlispor maçlarında büyük gerginlikler de yaşanmıştı.
ÇÖP KONTEYNERİNİN YANINDA ÖLÜ BULUNDU
Ligin ikinci yarısında bu kez Denizli Atatürk Stadı’nda oynanan maçta sahaya Ahmet Cengiz isimli bir taraftar girdi. Sahanın ortasına kadar koşan Ahmet Cengiz daha sonra orta hakemin elini sıktı. Bu sırada polis ekipleri şahsı dışarı çıkararak gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ahmet Cengiz, akşam saatlerinde Galatasaray- Fenerbahçe maçını izledi. Daha sonra kendisinden haber alınamayan Cengiz sabah saatlerinde bir çöp konteynerinin yanına battaniyeye sarılı şekilde ölü olarak bırakıldı. Şahsın psikolojisinin bozuk olduğu belirtilirken, polis ekipleri olayı gerçekleştirenleri aramaya devam ediyor. Ahmet Cengiz’in cenazesinin Afyonkarahisar’un Dazkırı ilçesinde toprağa verildiği öğrenildi.
YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Bu sezon oynanan her iki maçın ardından da iki cinayet işlenmesi dikkat çekti. Tekden Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, öldürülen taraftar ile ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Mehmet Özsoy mesajında, "Tavşanlı Linyit maçında sahaya giren seyircimiz Ahmet Cengiz’in vefatını üzüntüyle öğrendik. Ahmet Cengiz’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" dedi.