HABERDENİZLİ.COM

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümü öğrencilerinin Engellilerle Spor dersi kapsamında düzenledikleri halı saha futbol turnuvası sayesinde öğrenciler, öğretim üyeleri ve işitme engelli sporcular Şehit Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Araştırma Uygulama Merkezi Halı Sahalarında bir araya geldi. Turnuvaya katılan sporcular dört takım halinde puanlama usulüne göre birbirleriyle mücadele ederken, toplamda oynanan altı müsabakanın sonunda normal sürede berabere biten kırmızı ve sarı takımlar arasındaki maçı, penaltı atışları ile kazanan Pamukkale Sağırlar Spor Kulübü Kırmızı Takımı turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvanın sonunda Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, Pamukkale Sağırlar Spor Kulübü Derneği futbolcularına teşekkür belgesi takdim ederken, Sporun Dili Ortaktır Halı Saha Futbol Turnuvası, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Uğur Sönmezoğlu, bu proje ile işitme engelli sporcular ile iletişim kopukluğu yaşanmadan birlikte sportif faaliyetler yapılabileceğini göstermek ve aynı zamanda susarak iletişim kurmanın önemine dikkat çekmek istediklerini hatırlattı. Doç. Dr. Sönmezoğlu, bu kapsamda bu tür projelerin daha geniş kitlelerin de katılımıyla devam etmesinin işitme engelli sporcuların toplumla bütünleşmesine daha büyük katkıları sağlayacağı belirtirken, turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkürlerini iletti.