HABERDENİZLİ.COM

Protokol kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ve AMATEM hastalarına Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce eğitimci/ antrenör desteği sağlanacak, başta Hemsball olmak üzere spor eğitim ve kursları, spor müsabakaları, turnuvalar ve tanıtım faaliyetleri düzenlenecek. Genel Sekreterlik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokole Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk katıldı. 

SPOR RUHUN İLACI
Protokol kapsamında, ruhsal bozukluğu olan hastaların ailesinden kopmadan ve sosyal ortamdan uzaklaşmadan tedavi ve rehabilitasyonu amaçlayan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri’nde spor faaliyetleri uygulanacaktır. Ayrıca stres, kaygı, sinirsellik, korku, mutsuz olma gibi olumsuz etkileri azaltmak amaçlanmaktadır. 

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN PANZEHİRİ SPOR 
Alkol ve madde bağımlılığı sorunu yaşayan AMATEM hastalarına yönelik de uygulanacak spor faaliyetleri hem hastaların sosyal yaşantısına sağlıklı ve tam şekilde dönmesi için rekreatif bir etkinlik hem de alkol ve madde bağımlılığının panzehiri olan spor adeta bir ilaç olacaktır.

AHMET İBANOĞLU: “SPOR, ÖNEMLİ BİR REHABİLİTASYON ARACI”
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ve Uz. Dr. Berna Öztürk’e, spora verdikleri destek için teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “sporun fiziksel, zihinsel ve ruhsal yararlarının yanında kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durma noktasında da önemli bir rehabilitasyon aracıdır. Sportif faaliyetlerimizle birlikte hastalarımızın tedavi süreçlerinin daha iyi olacağını düşünüyorum.” dedi.