HABERDENİZLİ.COM

Çal Belediyesi Kültür Sarayı’ndaki panele İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, Çal Anadolu Lisesi ve Çal Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı. Konuşmacılar, spor yapan kişinin alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak duracağını ve sağlıklı bir hayat sürdüreceğini dile getirdi.

MİLLİ ATLETTEN ÇAĞRI
Yüksek atlamada Türkiye rekortmeni olan Alperen Acet, eğitim ile okulun bir arada sağlıklı bir şekilde gidebileceğini söyleyerek, “Eğitim ve spor bir arada sağlıklı bir şekilde gider. Çok gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmak için gençlerimiz, çocuklarımız spor yapmalıdır” dedi. Milli Takım Antrenörü Cavit Ceylan’da, sporun önemi üzerine konuşma yaptı.

HEM EĞİTİMCİ HEM TEKNİK DİREKTÖR
Çal Belediyespor Teknik Direktörü Aydın Yalabık’ta, Spor Akademisi mezunu olduğunu vurguladı, “Kötü alışkanlıktan uzak durmanın en etkili yolu spor yapmaktır. Bizler aynı zamanda eğitimciyiz. Çal’da eğitim ve sporun sağlıklı bir şekilde organize bir şekilde planlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz. ‘Spor yaparsam eğitimden geri kalırım’ düşüncesi çok yanlıştır. Spor yapan genç derslerinde de başarılı olur” diye konuştu.

39 YAŞINDAKİ KAPTANDAN GENÇLERE NASİHAT
Çal Belediyespor’un 39 yaşındaki takım kaptanı Yasin Üner ise, sporun sadece futbol olmadığını, her insanın yeteneklerine göre değişik spor branşlarıyla uğraşması gerektiğini söyledi. Yasin Üner, “39 yaşındayım hala futbol oynuyorum. Spor yapma isteğim asla bitmiyor. Her spor yapan da futbolcu olacak ya da milli sporcu olacak diye kural yok. Önemli olan spor yapmaktır. Spor için eğitimi asla bahane etmeyiniz. Spor yapmanın yaşı yoktur. Sağlıklı toplum için 7’den 77’ye herkes spor yapmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Sarayı bahçesinde milli atlet yüksek atlama gösterisi yaptı. Öğrencilerde yüksek atlama testinden geçti.