HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de Amatör futbol takımlarının antrenman ve maçlarda kullandığı şehir merkezindeki iki önemli futbol sahası olan Karşıyaka Saraçoğlu ve Akkonak Dr. Samim Gür sahalarının yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Spor Genel Müdürlüğü tarafından 19 Haziran 2018 tarihinde ihalesi yapılan ve 10 Temmuz 2018 tarihinde yapım çalışmalarının başladığı sahalar, uluslararası standartlarda suni çim zeminle kaplandı. 

FİFA standartlarına uygun Star-1 belgeli sentetik zeminli olacak şekilde tasarlanan zeminlerde son rötuşlar yapılıyor. Sahalara modern yedek kulübeleri monte edilirken, aynı anda 4 takımın yararlanabildiği soyunma odaları personel tarafından bakımdan geçiriliyor. Tel örgü ve tribünlerde de tamirat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Taraftarların daha uygun şartlarda müsabakaları izleyebilmeleri için pvc seyirci koltukları monte edilecek. Tribün üstleri ise çelik konstrüksiyon çatı örtüsüyle kapatılacak.

Sahalardaki incelemelerinin ardından açıklama yapan İl Müdürü İbanoğlu; amatör futbol kulüplerinin sabırsızlıkla beklediği Karşıyaka ve Akkonak sahalarının en kısa zamanda amatörlerin kullanımına uygun hale geleceği müjdesini verdi. Çalışmaları titizlikle takip ettiklerini söyleyen İbanoğlu,  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırım politikaları doğrultusunda Denizli’de, futbol sahası ve spor salonu olmayan ilçenin kalmamasını arzu ettiklerini belirtti.