Ege Bölgesi’nin temalı en büyük konut projesi AquaCity Denizli’ye imza atan Sinpaş Yapı, şehrin marka değerini sadece bu emsalsiz konut projesiyle yükseltmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde Denizli’yi temsil eden Denizli Basket’in de ana sponsorluğunu yürüterek de Denizli’ye verdiği önemi pekiştiriyor. Sinpaş’ın desteğiyle şehre son iki sezonda play-off heyecanı yaşatan Sinpaş Denizli Basket Spor Kulübü, sezon sonunda 1. Lig’e yükselme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sinpaş’ın desteğiyle yoluna başarıyla devam eden Sinpaş Denizli Basket Spor Kulübü, şu an Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde üçüncü sıradaki yerini koruyor. Liderin sadece 4 puan gerisinde olan yeşil lacivertliler, Sinpaş’ın desteğiyle sürdürdüğü başarılı grafikle bu seneki play-off’un da en iddialı adayları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz senenin başında takımın ana sponsoru ve isim sponsoru olan Sinpaş ile güçlenen yeşil lacivertliler, 1. Lige çıkma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam ediyor. 

Denizli Basket sponsorluğu hakkında değerlendirmelerden bulunan Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, spora verdikleri önemi vurgulayarak, “Sinpaş olarak, her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. İmza attığımız tüm konut projelerinde de insanların sporla iç içe yaşaması için tüm yaratıcılığımızı ve teknolojiyi başarıyla aynı potada eritiyoruz” diye konuştu. Denizli’nin Ege Bölgesi’nin yükselen değeri olduğunu ve AquaCity projesi ile şehrin marka değerine katkı sağladıklarını ifade eden Çelik, Denizli’ye ve spora verdikleri önem doğrultusunda Denizli Basket Spor Kulübü’ne destek olmaya karar verdiklerini iletti. Çelik, Denizli Basket takımının başarılarının kendilerini gururlandırdığını, Denizli’yi basketbolun en önemli merkezlerinden biri yapmak için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. 

Sinpaş Denizli Basket Spor Kulübü

Denizli Basket Spor Kulübü, geçmişte Pamukkale Üniversitesi ismi ile Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele etmiştir. 1998 yılında Pamukkale Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü'nün basketbol takımı olarak kurulan takım, ilk kurulduğu yıl göstermiş olduğu başarı ile İkinci Lig'e çıkarak Pamukkale Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü'nün basketbol takımı olarak tekrar faaliyete geçmiş ve 2006-2007 sezonunda Bölgesel Lig'e katılmıştır. 2008-09 sezonunda 2. Lig'de mücadele etmeye başlayan takım, 2009-10 sezonunda ligi alt sıralarda tamamlamış ve Bölgesel Lig'e düşmüştür.

2013-2014 sezonunda Göztepe Spor Kulübü'nün haklarını satın alarak bir üst lige çıkma hakkı kazanan takım, 2.Lig'de mücadele etmiş Play-Off yarı finalde elenerek 1.Lig'i son anda kaçırmıştır. Bu başarının ardından takımın adı Denizli Basket Spor Kulübü olarak değiştirilmiştir. 2014-15 sezonunda Sinpaş’ın ana sponsor ve isim sponsoru olması ile güçlenen kulüp, yeniden Play-off heyecanı yaşamış, yarı finalde elenerek 1.Lig'e yükselmeyi tekrardan son anda kaçırmıştır. 

Sinpaş AquaCity Denizli 

Farklı yaşam seçenekleri ve yaşama değer katan sosyal donatılarıyla sadece Denizli’nin değil Ege Bölgesi’nin de en dikkat çekici projelerinden biri olan AquaCity Denizli, Sinpaş Yapı güvencesiyle hızla yükselmeye devam ediyor. Maldivler bölgesinden getirilen özel kumdan yapılan plajı, su ve yeşilin iç içe geçtiği gölü, palmiyeler, tropik ve dört mevsim meyve toplanabilen ağaçları ile projeden ev sahibi olmak isteyenlere bambaşka bir yaşamın kapılarını aralayan AquaCity Denizli, şehrin otellerini, ticaret borsasını, fuar ve park alanlarını içine alan ve her geçen gün daha da gelişen batı aksında yer almasıyla da Denizlilere büyük avantaj sağlıyor. İzmir anayolu üzerinde, merkeze yakın bir konumda bulunan AquaCity Denizli, sunduğu benzersiz yaşam olanaklarının yanı sıra herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri alanlarla da cazibesini arttırıyor.