Merkezefendi Belediyesi, bu yıl ilk kez 10 okulun bahçesine yüzme havuzu kurarak, çocukların tatili daha da eğlenceli geçirmesini sağladı. Profesyonel yüzme hocaları eşliğinde, 6-13 yaş grubu çocuk ve gençlerin ücretsiz olarak yararlandığı yüzme kurslarının kapanış töreni Kazım Kaynak Anadolu Lisesi bahçesinde yaklaşık 7 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun yanı sıra, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Fatih Işık, Ayhan Mazıoğlu, belediye birim müdürleri, kurs öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi ilçesini marka yapmak için çalıştıklarını söyledi. Bunu kollektif bir ruhla başaracaklarını da belirten Subaşıoğlu, “Vatandaşlarımızın memnun olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Hep söylediğimiz bir şey var; Merkezefendi ilçesi sağlıklı, mutlu ve kardeşçe yaşayan insanlarımızın ilçesi olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana hep buna yatırım yaptık. Merkezefendi Belediyesi’ni marka yapabilmek için sosyal ve kültürel projelere ağırlık veriyoruz. Merkezefendi ilçesini sadece Denizli’de değil , Türkiye’de değil, dünyada sivrilen bir yer haline getirebilmek için bütün gücümüzü sarf ediyoruz. Bugün de ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesinin finalini yapıyoruz. Bugüne özel aquapark getirdik. 5 gün süreyle de aquaparkımız hizmet verecek. Tüm çocuklarımızı bu hizmetten yararlanmaya davet ediyoruz.  

Türkiye’de rekor”

Bu proje sonunda sertifikalarımızın tamamını dağıtacağız. Tam 5 bin çocuğumuz sertifika alacak. Bu rakam Türkiye’de bir rekor. Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. 2019 Mart ayına geldiğimizde emaneti teslim ederken, Merkezefendi’yi marka haline getirmiş olacağız.  Tüm hedefimiz bu. İnşallah bunu hep birlikte yapacağız. 40 kişiyle bu eğitimleri verdik. Sertifika alan çocuklarımızın hepsi yüzmeyi öğrendi. Merkezefendi’nin 10 okulunda bu eğitimleri verdik. Böylece velilerimize de ek külfet getirmemiş olduk. Bizi izlemeye devam edin diyoruz. Gelecek yıl kışlık ve yazlık projelerimiz ayrı olacak. Merkezefendi’yi marka haline getireceğiz. Bunu da kollektif ruha dayalı olarak çalışarak başaracağız”dedi .

Ardından kürsüye çıkan İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü de Merkezefendi Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerle adından sıkça bahsettirdiğini kaydederek, bu başarı çıtasının artarak devam edeceğini inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından 2 ay süreyle kurs alan minikler arasında yüzme yarışması yapıldı. Denizlili ünlü standupcı Ömer Akbaba’nın sunumuyla gerçekleşen yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi. Ödül töreni esnasında konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “ Merkezefendi Belediyesi’nin öncülüğünde çocuklar ve gençlerle ilgili faaliyetlere, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz” dedi.  Merkezefendi’de yapılan birçok projenin ilk olduğuna da değinen İbanoğlu, “ Bu projeye güvenip çocuklarını teslim eden tüm velilere teşekkür ediyorum. Ve daha iyi proje ve hizmetlerde buluşmayı ümit ediyorum” dedi.
Ödül törenin ardından program sona erdi. Katılım sertifikalarını da dağıtıldığı tören sonrası minikler Başkan Muhammet Subaşıoğlu ile fotoğraf çektirdi.