Denizlispor basın sözcüsü Ferhat Demirten, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Mehmet Salta ve Reklam ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkan Hakkı Pekdemir haftalık olağan basın toplantısı için gazetecilerin karşısına çıktı. 

Ligin başından bu yana en çok seyirci sayısına Karşıyaka maçı ile ulaştıklarını belirten Denizlispor basın sözcüsü Ferhat Demirten, son Karşıyaka maçında canlarının yandığını belirtti. Demirten, “Bu hafta taraftarımızla ve camiamızla keyifli bir maç geçirdik. Galibiyetle süsleyebilseydik daha güzel olacaktı. Ama maalesef hem Karşıyaka’nın yaptığı tavırlar, hem de hakemin verdiği garip kararlar bizim maçı bir puanla bitirmemize sebep oldu. Bizim bu kritik dönemlerde yapılan hakem hatalarıyla çok canımız yandı. Önümüzde Samsun maçı var buraya da üç puan için gidiyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah Pazar günü Adana’da olduğu gibi puan ya da puanlarla döneceğiz. Bunların dışında da yönetime geldiğimizde söylediğimiz gibi mali kriterler anlamında birçok bilinmezliğin olduğunu ve artık yeni dönem itibariyle de bu mali kriterlerin tamamen şeffaf olacağına dair açıklamalar yapmıştık. Bununla ilgili dün yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında karar aldıktan sonra yeni dönemle beraber bundan sonra bütün mali kriterlerimizi internet sitemizden açıklayacağız. Yapılan tüm ödemeler, yöneticilerimizin yapmış olduğu ödemeler ve futbolcularımıza yapılan ödemeler her şey, bu kulübe ne giriyorsa ve ne çıkıyorsa herkes bunu internet başına geçerek öğrenecek. Belki de Denizlispor tarihinde ilk defa böyle bir uygulama yapılacak. İnşallah ligde kaldıktan sonra yeni vizyonumuzu ve hedeflerimizi açıklayacağız. Başarı kadar bir de bu işin mali tablosu var. Biz geldiğimizden bu yana Denizlispor’un 3 defa 3 puanının silinmesini kurtardık. Yani 9 puanının silinmesini engelledik. Bir yandan da mali tabloyla uğraşıyoruz. Allahın izniyle de şu ana kadar da hiçbir ödememizi aksatmadık. Nasıl sahada futbolcularımız ve teknik heyetimiz puan kazanmak için uğraş veriyorsa, bizde yönetim kurulu olarak mali anlamda mücadele veriyoruz. Ama tablo çok karanlık değil. İyi bir mali disiplinle, iyi bir planlamayla Denizlisporumuz'un borcunu 2-3 yıl içerisinde tertemiz ve şeffaf şekilde bitireceğiz” dedi.

MEHMET SALTA “ ŞEFFAF OLACAĞIZ”
'Bu kulüp Denizli halkının' diyen Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Salta, “Önümüzdeki sezondan itibaren Denizlispor’u ilgilendiren tüm mali çalışmaları resmi internet sitemizden yayınlayacağız. Kim bağış yapmış, kime ne ödenmiş, kimin ne tebliği var, ne alacağımız var ve nerelere borcumuz var. Bunların hepsini Denizli halkı rahatlıkla öğrenebilmeli. Çünkü toplumda yanlış algıların olmasını istemiyoruz. Burası Denizli halkının kulübü biz burada emanetçiyiz ve bugün varız, yarın olmayacağız. Bize görev verildiği sürece de devam ederiz. Camiamızın kulüple ilgili bilmesi gereken ne varsa bilmesi için burada bulunuyoruz. İlk amacımız şu anda ligde kalmak. Bunu başardıktan sonra atacağımız adımların başında mali durumu şeffaf hale getirmek olacak. İnşallah her şeyi yapacağız ama herkesten destek bekliyoruz” diye söyledi.

HAKKI PEKDEMİR “SPONSORLUK GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI”
Gelecek sezon çok daha iyi sponsorlukların beklediğini dile getiren Reklam ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkanı Hakkı Pekdemir ise, “Yönetime geldiğimiz an itibariyle takımımızın bulunduğu durumdan kurtulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz inanıyoruz ki, bu takım bu ligde kalacak ve seneye çok daha iyi şeyler yaşatacak. Bununla alakalı olarak da gerekli reklam ve sponsorluk görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl takımımız ligde kaldığı takdirde güzel şeyler bizleri bekliyor olacak. Kulüp adına yararlı projeler gerçekleştireceğiz. Tabi ki bizim şu anda odaklandığımız nokta, bu seneyi sıkıntısız şekilde atlatmak” dedi.