HABERDENİZLİ.COM

Romanya’nın Yaş kentinde 21 Nisan - 01 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 41 ülkeden 576 sporcunun yarıştığı Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda, Denizlili sporcu Batuhan Özen bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. ODTÜ Geliştirme Vakfı öğrencisi olan Batuhan Özen, Ocak ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı.

TÜRKİYE İKİ ALTIN KAZANDI
17 Yaş Genel Kategori’de yarışan Batuhanla birlikte Efe Hakan Öztürk (11 Yaş Genel) ve Enes Tanrıverdi (13 Yaş Genel) altın, Elif Keskin (11 Yaş Kızlar) ise bronz madalya almaya hak kazandı.

HAVALİMANINDA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI 
Dünya Şampiyonasında büyük başarı yakalayan sporcular İstanbul Atatürk Havalimanı’nında Federasyon Yönetİmi tarafından karşılandı. Denizlili sporcu Batuhan Özen, gece geç saatlerde Çardak Havalimanı’na gelirken kendisini karşılamaya gelenler arasında Federasyon İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, ODTÜ Okul Yönetimi ve ailesi vardı.

İBANOĞLU, “BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL”
Dünya üçüncüsü olarak bronz madalya ile yurda dönen Denizlili Batuhan’ı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu arayarak kutladı. Başarının tesadüf olmadığını belirten İbanoğlu, genç sporcunun çok çalışarak Denizli’nin gururu olduğunu, bu başarıda emeği olan başta Batuhan’ın ailesi, okul yöneticileri ve Federasyon Temsilcisi Ayşegül Akdeniz’e teşekkür etti.