Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Gençlik Spor Kulübü Yüzme Takımı, İstanbul’da Enka Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde düzenlenen Türkiye Yüzme Yaz Şampiyonası’nda yedi gümüş ve iki bronz madalya aldı. PAÜ’lü sporcular, Denizli’de şimdiye kadar Türkiye şampiyonalarında alınan en büyük başarıyı elde etmiş oldu.

Yüzücüleri makamında kabul eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitelerinin en önemli avantajının, çok önemli bir tesise sahip olması olduğunu ifade etti. Bağcı, “Bu tesis 2007 yılında kurulurken en önemli hedeflerden birisi, ulusal ve uluslararası arenalarda üst düzey profesyonel sporcuların yetiştirilmesiydi. Bu amacımızı zaman içinde gerçekleştirmeye başlıyoruz. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Araştırma Uygulama Merkezi bünyesindeki tesislerde, şu ana kadar milli takımlar dışında Fenerbahçe, Enka, Bornova Belediyesi, Trabzonspor, Antalya BŞB, Gamateks PAU Spor, Denizlispor, Denizli Belediyespor ve ilimizde bulunan milli sporculara antrenman ve ölçüm yapma imkanı sağlandı.” dedi.

PAÜ Gençlik Spor Kulübü Başantrenörü Bayram Yalçınkaya ise sporcularının çok zorlu bir hazırlık döneminden geçtiğini, okul döneminde haftada üç gün erken saatlerde olmak üzere toplam dokuz antrenman yaptıklarını, başarının bu emeğin sonunda geldiğini, sporcularını dolayı tebrik ettiğini söyledi.