Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu ve Türkiye Muay Thai Federasyonu işbirliği ile düzenlenen "2014 yılı Üniversiteliler Muay Thai Türkiye Şampiyonası", Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapıldı. Şampiyonaya 53 Üniversiteden 500’ün üzerinde katılımcı oldu.
Pamukkale Üniversitesi, Muay Thai Antrenörü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa ve idareci Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Korkmaz liderliğinde toplam 5 sporcu ile bu şampiyonaya katıldı. Altı gün boyunca sabah ve akşam iki seans şeklinde iki ringde yapılan organizasyonda, kıran kırana mükemmel maçlara sahne olan şampiyonanın sonunda, Pamukkale Üniversitesi sporcuları bayanlarda bir üçüncülük, erkeklerde ise bir ikincilik ve iki üçüncülük elde ederek başarıya imza attı.
Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan ve bir savaş sanatı ve yaşam biçimi olan Muay Thai, günümüzde dünyada en yaygın olan ring sporlardan olduğu belirtildi. PAÜ’den Nargül Vural 54 kilogramda üçüncülük, Nail Koç 86 kilogramda üçüncülük, Ramazan Temel 51 kilogramlık ikincilik, Halil Çam 60 kilogram üçüncülük kazandı.