Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nın açılışına katılan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin en büyük amacı, özel çocuklarımızı, dar sınırlardan çıkarıp yaşamın akışı içine çekmek. Diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlamak… Bunun için her sene Karma Futbol Projesi, Birleştirme Projesi, Bölgesel, Ulusal Oyunlar ve Sağlıklı Sporcu Projesi gibi etkinlikler düzenliyor; binlerce özel çocuğumuza dokunuyor, hayatlarını pozitif yönde değiştirmeye çalışıyoruz. Bugün geri dönüp baktığımızda çok önemli bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Ama yolumuz daha uzun… Ancak kararlıyız, başaracağız. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkese minnettarız” dedi. 3 gün sürecek oyunların açılışında konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Amacımız, özel çocuklarımızı dar sınırlardan çıkarıp yaşamın içine çekmek. Her yıl Ulusal Oyunlar gibi etkinliklerle binlerce çocuğun hayatına dokunuyoruz. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle gerçekleşen oyunlar, 17 Ekim’e kadar sürecek.

Basketbol, voleybol ve futbol gibi takım branşlarının yanı sıra atletizm, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel branşlarda da düzenlenecek Ulusal Oyunlar’da 440 Özel ve 120 Partner sporcu mücadele edecek. Organizasyona 300 gönüllü, 150 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren doktorlar, teknik branş sorumluları ve ailelerle 1.000 kişinin katılımı bekleniyor.


Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra gönüllü hekimler tarafından “Sağlıklı Sporcu Taramaları” da gerçekleştirilecek. Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Ulusal Oyunların ilk gününde; sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirildi. İkinci ve üçüncü gününde ise yarışlar ve karşılaşmalar düzenlenecek.